OTSEÜLEKANNE ⟩ Meditsiinikonverentsil räägitakse geneetikast, ravimitest ja sünnitanud naiste tervisest

PM Tervis
Copy
Personaalmeditsiini osa tervishoius aina suureneb.
Personaalmeditsiini osa tervishoius aina suureneb. Foto: Shutterstock

Tunnustatud arstid ja teadlased avavad päevakajalisi meditsiini- ja tervishoiuküsimusi 4.–6. veebruarini Tartus toimuval täienduskonverentsil «Kliinik 2020». Konverentsi teemad puudutavad muu hulgas vaktsineerimist, antibiootikume, seksuaalvägivalda, geneetikat ja personaalmeditsiini, ravimiohutust, bioloogilisi ravimeid ja sünnitanud naiste tervist.

Konverentsi eestvedaja, Tartu Ülikooli peremeditsiini dotsendi ja kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse juhataja Marje Oona sõnul on konverentsi teemad välja valinud Tartu Ülikooli kliinikud ja instituudid ning need peegeldavad kogu arstkonnale huvipakkuvaid olulisi ja uudseid kliinilise meditsiini valdkondi.

Enam kui 700 konverentsil osalejat saavad 12 sessioonil arutleda teemade üle, millega puututakse kokku nii patsiendi ja arsti igapäevases suhtluses kui ka meditsiini- ja tervishoiuteenuseid arendades ja osutades.

Konverentsi avasessioon on pühendatud vaktsineerimisele, mis pakub viimasel ajal laialdast huvi nii tervishoiutöötajatele kui ka üldsusele. «Vaktsineerimine on küll väga pika ajalooga, kuid kiiresti muutuv ja arenev valdkond. Täienenud on riiklik immuniseerimiskava, järjest enam räägitakse riskirühmade vaktsineerimise tähtsusest ning muutunud on hoiakud vaktsineerimise suhtes,» rääkis Oona, lisades, et avasessioonil tutvustatakse Eestis ja mujal maailmas tehtud uuringute tulemusi ning räägitakse vaktsineerimise praktilistest tahkudest.

Lisaks tulevad esitlusele ja arutlusele sellised teemad nagu antibiootikumid ja resistentsus nende suhtes, meditsiiniteadlaste teenistuses olev teadustaristu, seksuaalvägivalda kogenud patsiendid, süda ja aju taastusravis, epilepsia, geneetika ja personaalmeditsiin, naise tervis sünnitusjärgsel perioodil, täppisravi kliinilises meditsiinis, ravimiohutus patsiendi ohujuhtumite valguses ning bioloogilised ravimid. Kliinilise meditsiini doktorikooli sessioonis arutletakse kliinilise teadustöö väljundite üle praktilises meditsiinis.

Täienduskonverents «Kliinik 2020» toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses. Tutvu kavaga kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskuse veebilehel.

Konverents „Kliinik“ on arstide ja tervishoiutöötajate iga-aastane oluline enesetäiendamise ja kogemuste jagamise üritus, mis on toimunud juba alates 1992. aastast. Seda korraldab Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna kliinilise meditsiini instituudi täienduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles