Öösel toimetati Tallinna lennujaamast haiglasse koroonaviiruse kahtlusega naine (1)

PM Tervis
Copy
Wuhani lennujaamast startinud lennukeid puhastatakse ülima korralikkusega, et see ei kannaks edasi koroonaviirust.
Wuhani lennujaamast startinud lennukeid puhastatakse ülima korralikkusega, et see ei kannaks edasi koroonaviirust. Foto: Patipat Janthong/ZUMAPRESS.com

Kolmapäeva öösel Hongkongist naasnud ja Tallinna lennujaamast kiirabiga haiglasse toimetatud 26-aastane naine osutus terveks, terviseameti laboris tehtud test Hiinas levivat koroonaviirust ei tuvastanud.

Kiirabi kutsus endale naine ise, sest ülemiste hingamisteede viirusnakkuse sümptomite (köha) tõttu kahtlustas ta võimalikku nakatumist koroonaviirusesse, vahendab terviseamet. Naisele vastu sõitnud kiirabibrigaad kasutas olukorrale vastavalt isikukaitsevahendeid, laboritulemuste selgumiseni viibis naine Lääne-Tallinna keskhaiglas.

Haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskuse (ECDC) hinnangul on haigusjuhtude sissetoomise risk Euroopa Liitu jätkuvalt keskmine kuni kõrge, haiguse edasise leviku risk on Euroopas madal tingimusel, et rakendatakse asjakohaseid haiguse ohjamismeetmeid. Terviseameti hinnangul on nakkuse sissetoomise risk Eestisse keskmine.

ECDC hinnangul on kõrge risk nakatumiseks neil Euroopa Liidu elanikel, kes elavad või reisivad praegu Wuhanis. Teistes Hiina piirkondades hindab ECDC nakatumisriski keskmiseks tõenäolise suurenemise trendiga.

Terviseamet soovitab võimaluse korral reisimist Hiina ning eriti haiguse levikupiirkonda vältida. Piiranguid reisimisele või kaubandusele WHO ei soovita.

Tegemist oli esimese Eestis inimeselt võetud 2019-nCoV analüüsiga. Terviseameti nakkushaiguste labor teeb uue koroonaviiruse 2019-nCoV uuringuid üksnes põhjendatud vajadusel ehk juhul, kui tervishoiutöötajal on tekkinud nakkushaiguse kahtlus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles