USA-s välja töötatud koroonaviiruse testikomplektid ei toimi õigesti

PM Tervis
Copy
Koroonaviiruse levikut aitab takistada näomask.
Koroonaviiruse levikut aitab takistada näomask. Foto: Madis Veltman

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse välja töötatud osa koroonaviiruse COVID-19 testikomplekte on vigased ja seega ei saa igas osariigis nakkuse kahtlusega patsiente kontrollida. 

Komplektid saadeti osariikide riiklikesse laboritesse testimisprotsessi kiirendamiseks, ütles USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse esindaja Nancy Messonnier CNNile. Eksperdid leidsid vea kontrolli käigus, mis tehakse enne testide kasutamist haigete peal.

«Saime tagasisidet, et komplektid ei töötanud ootuspäraselt. Mõne osariigi laborites olid tulemused ebaselged – see tähendab, et testide tulemused ei tulnud tagasi valepositiivsete või valenegatiivsetena, vaid need loeti ebaselgeteks,» sõnas Messonnier.

Mõne osariigi ametnikud teatasid USA haiguste tõrje ja ennetamise keskusele, et nad ei saa testikomplekte valideerida ega kasutusele võtta.

Kõigi osariikide riiklikud laborid aga viga ei tuvastanud. Illinoisi rahvatervise osakond teatas, et komplektidega pole probleeme olnud ja jätkab koroonaviiruse testimist.

Riigilaborid, milles on komplekti kontrollimine õnnestunud, võivad testimisega jätkata. Need laborid, kus testimine pole õnnestunud, peavad ootama, millal saabuvad uued komplektid. Messonnier sõnas, et käib uurimine, mis on olnud testidega valesti.

USAs on seni kinnitatud 14 koroonaviiruse juhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles