Arstid ravivad koroonaviirusega patsiente üllatava moodusega

PM Tervis
Copy
Jaapani rannavalve patrullpaat kruiisilaeva Diamond Princess juures. Parullpaadiga viidi laeval koroonaviiruse diagnoosi saanud sadamasse, kus nad pandi kiirabiautodesse ja sõidutati haiglasse
Jaapani rannavalve patrullpaat kruiisilaeva Diamond Princess juures. Parullpaadiga viidi laeval koroonaviiruse diagnoosi saanud sadamasse, kus nad pandi kiirabiautodesse ja sõidutati haiglasse Foto: Hiroko Harima/AP/Scanpix

Nebraska ülikooli meditsiinikeskuse arstid ei paku koroonaviirusega haigetele mitte ainult tipptasemel arstiabi, vaid toetavad neid ka sümptomitega võitlemisel.

UNMC nakkushaiguste osakonna juhataja dr Mark Rupp ütles CNNile, et haigla pakub patsientidele kanasuppi ja palavikku alandavaid ravimeid nagu Tylenol või Motrin. «Nad on praegu kanasupi-etapis,» sõnas Rupp. «See on nende jälgimine ja toetava hoolduse tagamine, mille tõenäoliselt saaks ka armastava hooldaja juures kodus.»

USA valmisoleku ja reageerimise büroo palus UNMC-l esmaspäeva varahommikul võtta vastu 13 patsienti, kelle koroonaviiruse testi tulemused olid positiivsed või kellel oli kõrge tõenäosus positiivse tulemuse saamiseks.

Patsiendid olid viibinud kaks nädalat Jaapani rannikuvetes seisnud kruiisilaeval Diamond Princess. Keskus ütles, et on ette valmistatud.

«Me jälgime neid karantiinis seni, kuni teame, et nad ei ole avalikkusele ohtlikud,» sõnas Rupp. Ta lisas, et enamikul meditsiinikeskuse üksustel on treeningratas või jooksulint ning televiisor ja WiFi, et patsientidel oleks ühendus muu maailmaga.

UNMC töötajad on patsientidega suheldes täielikult kaetud kaitseülikonna, kinnaste ja näo ees oleva respiraatoriga. «Arvame, et kõik need inimesed on hetkel tõenäoliselt nakkavad,» ütles Rupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles