Viis suurimat läbimurret ilutööstuses aastal 2011

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilutööstus areneb tänapäeval väga kiiresti. Pidevalt tulevad välja uued revolutsioonilised tooted ja mõeldakse välja uusi vahendeid, kuidas naised saaksid jätkuvalt noored ja kaunid välja näha.

Portaalis youbeauty.com nimetati 2011 aasta viis suurimat avastust iluvallas, millel võib olla suur tulevik.

Xeomin - «Alasti Botox»

Ameerikas anti luba uuele ajutiselt mõjuvale kortsudevastasele vahendile, mis on konkurendiks 2002 aastal välja tulnud Botoxile ja 2009 aastal levima hakanud Dysportile.

Xeomin erineb suuresti oma eelkäijatest ja usutakse, et kui see 2012 aasta kevadel avalikkusele kättesaadavaks saab, muutub turul domineerivaks.

Rasvade külmutamine

Kui varem sai teha rasvaimu ja rasvu kuumutada, siis nüüd saab «sangasid» hävitada ka külmutamise teel. Zeltiq on rasvakülmutamise protsess, millele eksperdid lubavad uskumatut tulevikku. Samas nad tunnistavad, et praegu on see tehnoloogia veel liiga varases staadiumis ning pole piisavalt efektiivne, et seda patsientidele soovitada.

Sügavpuhastav nahahooldusvahend Clarisonic

Käeshoitavad seadmed on nahaprobleemidega tarbijate seas ülimalt populaarsed, sest nad soovivad kiireid tulemusi. Nebraska dermatoloog Joel Schlessingeril on oma nahatoodete veebipood ja ta on märganud ülisuurt huvi Clarisonicu vastu.

See seade ei ole iseenesest uus, kuid eelmise aasta alguses tuli sellele tootele lisaks uus hari, mida väga kiidetakse. See puhastab ja rahustab nahka kohtades, kus poorid sagedasti ummistuvad, näiteks nina ümber.

Vananemisvastane supertehnoloogia – kuldne kollageniin

See on sünteetiline peptiid, mis on nanokonjugeeritud kullaosakestega ja millel on märgatud tähelepanuväärset mõju kollageeni kasvule.

Segadusse võib ajada see, et nahatoodete tootjad omistavad kullale vananemisvastast toimet ja see, et kullaosakesi kasutatakse kosmeetilistes toodetes särava efekti lisamiseks. Kollageniin on aga hoopis midagi muud.

Laviv

Eelmisel aastal lubati müügile ka esimene rakuteraapia Laviv, mis kasutab olemasolevaid naharakke, taastab nende tugevuse ja tiheduse näonahal.

See mõjub just seal, kus asuvad naerukortsud: jooned, mis tulevad nina juurest alla suu juurde. Siiani on nende kortsude vastu aidanud vaid süstid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles