Lükandukse ja tõstuki vahele jäänud töökeskkonnavolinik sai surma

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Eile suri haiglas pildiraamidega tegelevas ettevõttes töötanud 25-aastane laotööline, kes detsembri lõpus jäi peadpidi lükandukse ja tõstuki vahele. Surma saanud mees oli ise töökeskkonnavolinik.

29. detsembril kella üheksa ajal hommikul leidsid Raplamaal osaühingu Art Link Baltic töötajad lükandukse ja tõstuki vahelt teadvusetult oma kolleegi, 25-aastase mehe, kes töötas laos komplekteerijana.

Mehe pea oli tõstuki nurga ja lükandukse riivi vahel.

Töökaaslased kutsusid kiirabi ja mees viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus ta eile suri.

«Firmati on erinev, kellele on delegeeritud vastutus tööohutuse osas. Mees, kellega õnnetus juhtus, oli ise töökeskkonnavolinik,» märkis juhtumit uuriv tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Marge Mäekivi.

Mäekivi sõnul selgub tööohutusnõuete võimalik rikkumine uurimise käigus. Uurimine tehakse üldjuhul 30 tööpäeva jooksul, kuid takistuste ilmnemisel võib uurimisaeg ka pikeneda.

Rapla politseijaoskonnas on algatatud juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlus.

«Surmaga lõppenud tööõnnetus on erakordne sündmus. Kahe viimase aasta jooksul ei ole Rapla maakonnas toimunud surmaga lõppenud tööõnnetusi,» lisas Mäekivi.

2011. aastal toimus Eestis 18 surmaga lõppenud tööõnnetust, lisaks on selgitamisel ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Tööõnnetustes sai tööinspektsiooni esialgsetel andmetel mullu vigastada 3540 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles