Teadlased selgitavad, mis vähendab organismi võimet viirustega võidelda (5)

PM Tervis
Copy
Alkohol nõrgestab organismi.
Alkohol nõrgestab organismi. Foto: Shutterstock

NCBI-s avaldatud (National Center for Biotechnological Information) teadusuuringust on selgunud, et alkoholi tarbimine vähendab immuunsüsteemi võimet haigustekitajaid tõrjuda ning suurendab haigestumise riski.

Teadlased hoiatavad, et alkohol pärsib immuunsüsteemi tõhusust ning suurendab hingamisteede viiruste riski. Alkoholi toimel väheneb kopsudes immuunrakkude hulk ning organismis väheneb oluliselt tsingi sisaldus, mille toimel suureneb põletiku tase. Tsingi sisaldus mõjutab makrofaagide ehk viirustega võitlevate valgeliblede sisaldust ja aktiivsust organismis. 

Alkohol on hepatotoksiline, mis tähendab, et see häirib maksa rakkude struktuuri ja toimimist nii, et maks ei saa enam hakkama organismi mürkainetest puhastamisega. Teadusuuringutest on selgunud, et mürkained organismis suurendavad oksüdatiivse stressi taset ning võivad aja jooksul viia kroonliste haiguste tekkeni.

Regulaarne alkoholi tarbimine suurendab gripi, mononukleoosi ning viirusliku kopsupõletiku riski. Selleks, et organism püsiks tugev ning suudaks viirustega võidelda, tasub alkoholi tarbimist piirata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles