Eesti Punane Rist kutsub vabatahtlikke appi

PM Tervis
Copy
Eesti Punase Risti vabatahtlikud
Eesti Punase Risti vabatahtlikud Foto: Erakogu

Koroonaviirus on tekitanud olukorra, kus paljud vajavad tavapärasest enam tähelepanu ja abi. Eesti Punane Rist kutsub selles eriolukorras kõiki Eesti inimesi tulema oma piirkonnas vabatahtlikuna appi.

«Kogukonnapõhise vabatahtlike võrgustikuna saame tulla appi just seal, kus abi kõige rohkem vaja on,» selgitas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. «Kohalikud inimesed tunnevad oma piirkonna olusid kõige paremini ja oskavad hästi hinnata, millist tuge nende kogukonnas vajatakse.»

Eesti Punane Rist teeb koostööd kohalike omavalitsuste ja organisatsioonidega. Igas piirkonnas on vabatahtlike tegevused erinevad – mõnes kohas vajatakse abi toidupakkide kokku panemisel ja abivajajateni toimetamisel, teises kohas tuleb aidata koju isolatsiooni jäänud inimesteni toimetada vajalikke ravimeid, kolmandas on oluline jagada elanikele infot või aidata lahendada logistiline probleem. 

Kõigil, kes on valmis vabatahtlikuna appi tulema, palub Eesti Punane Risti endaga ühendust võtta meiliaadressil info@redcross.ee ning kirjas kindlasti teada anda, millises piirkonnas on teil võimalik vabatahtlikuna abi pakkuda.

Vabatahtlikeks ootab organisatsioon eelkõige terveid inimesi. Sellel, kes kuulub riskirühma või on nõrgema immuunsusega, on targem koju jääda ja ennast mitte ohtu panna. Kõigile vabatahtlikele antakse suunised, kuidas abi pakkudes iseennast haiguse eest kaitsta. 

Eesti Punane Rist alustas ka annetuste kogumist, et toetada kohalikke kogukondi. Annetusi saab teha Eesti Punase Risti kogumiskontodele:

Swedbank: EE742200001180001436

SEB: EE501010220039608010

LHV: EE607700771001235446

Selgitusse märkida «Annetus»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles