BLOGI ⟩ Koroonaviiruse leviku tõkestamine Eestis (30)

Copy
Annelinna spordihoone juures toimub koroonaviiruse drive-in testimine.
Annelinna spordihoone juures toimub koroonaviiruse drive-in testimine. Foto: Kristjan Teedema

Koroonaviirus Covid-19 on näidanud Eestis ja Euroopas kiiret levikut. 27. veebruari hommikul teatati esimesest haigestunust ka Eestis. 12. märtsil kuulutati seoses viiruse levikuga välja eriolukord. Algselt pidi eriolukord lõppema 1. mail, kuid valitsus otsustas seda pikendada 17. maini (kaasa arvatud).

Koroonaviiruse leviku esimest blogi saate lugeda SIIT - seal on kogu valitsuse ja terviseameti  edastatud info, kuid ka igapäevastest toimingutest ning kuidas inimesed olukorraga kohanevad. Lisaks ka eriolukorra mõjudest majandusele, spordile, haridusele ja ka teadlaste seisukohad. 

12. märtsil moodustas valitsus koroonaviiruse leviku ning rahvatervise ja majanduse probleemide lahendamisega tegeleva valitsuskomisjoni ja kuulutas esimest korda taasiseseisvunud Eestis välja eriolukorra. Eriolukord kuulutati välja, et viiruse levikut tõkestada. Valitsus otsustas keelata avalikud kogunemised ja viia koolid kaugõppele, kehtestas sanitaarkontrolli piiridel ning sulges kultuuri- ja spordiasutused 1. maini 2020.​

Kuna eri riigid nii Euroopas kui ka mujal maailmas kehtestavad riigis eriolukorda ning sulgevad riigipiirid, soovitab valitsus tulla kõikidel välismaal viibivatel eestlastel tagasi kodumaale. Vastasel korral peaks valmistuma asukohariigis pikemalt olema, kuna lennuvõimalused üha vähenevad.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles