Kirikujuhid kutsuvad paastumaarjapäeva keskpäeval üles Meie Isa palvet lugema

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Palvel on jõud
Palvel on jõud Foto: Shutterstock

Paavst Franciscus ja Euroopa Kirikute Konverents, mille partnerorganisatsiooniks on ka Eesti Kirikute Nõukogu, on pöördunud kõigi kristlaste poole üleskutsega lugeda homme, 25. märtsil Meie Isa palvet, olles ühises palves ülemaailmse koroonapandeemia lõppemise eest.

25.märts on Issanda kuulutamise suurpüha ehk paastumaarjapäev. Kell 12.00 kutsuvad kirikujuhid rahvast Meie Isa palvet lugema.

«Globaalse ebakindluse ajal vajame me ühtsuse ja lootuse märke. Palve, mille Kristus meile on õpetanud, ühendab kristlaskonda üle ruumi ja aja,» märgib Euroopa Kirikute Konverents, kutsudes ühinema paavst Franciscuse poolt eile tehtud üleskutsega.

«Tänapäeva maailm kutsub meid üles olema ühtsed. Mitte ainult võideldes selle laastava pandeemia vastu, vaid ka üksteise toetamiseks ja osaduse tundmiseks, pidades meeles selle kriisi õppetunde.»

Üleskutse tekst, milles on ka link Vatikani poolt saadetud pöördumisele, asub Euroopa Kirikute Konverentsi kodulehel

Tulenevalt eriolukorras kehtestatud piirangutest ei ole mõistagi võimalik koguneda Meie Isa palve lugemiseks pühakodadesse, kuid igaühel meist on võimalik olla ühises palveosaduses oma kodus või mistahes muus paigas, kus sel hetkel viibime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles