Saaremaal asuva Sõmera Kodu 230 kliendist on nakatunud kuus (3)

PM Tervis
Copy
Nakatunud töötajad on kodusel ravil.
Nakatunud töötajad on kodusel ravil. Foto: Shutterstock

1. aprillil Sõmera Kodus läbi viidud laustestimine näitas, et 230 kliendist on koroonaviirusesse nakatunud kuus ja 88 töötajast kolm. Kellelgi nakatunutest ei olnud ühtegi sümptomit.

Nakatunud töötajad saadeti kodusele ravile ning alustati välja selgitamist, kes olid nakatunud töötajaga lähikontaktis. Kogu üksus desinfitseeritakse ja jätkub klientide eest hoolitsemine, kasutades kaitsevahendeid ning muid ohutusmeetmeid. Haigestunud kliendid eraldati oma tuppa, et vähendada kontaktivõimalust teiste inimestega. 

Sõmera Kodus elavad tööealised psüühiliste erivajadustega inimesed. Sõmera Kodu juht Terje Hanson: «Arvestades, et Sõmera Kodu on koroonanakkuse epitsentris, siis oleme tänaseni kasutanud iga päeva, et valmistuda ja tööd ümber korraldada. Tegime kõik endast oleneva, et nakatumist võimalikult kaugesse tulevikku lükata, kuid oleks olnud statistiline ime, kui see meist täiesti mööda oleks läinud.»

Igapäevased ennetusmeetmed Sõmera Kodus 

Alates 13. märtsist kehtib kõikides AS Hoolekandeteenused kodudes juhatuse otsusega eriolukord.  

Igapäevaselt toimub majades käte ja pindade desinfitseerimine selleks ettenähtud vahenditega vähemalt kolm korda päevas, tubade tuulutamine. Sotsiaalsed kontaktid on viidud miinimumini, kogu toitlustamine toimub majades kohapeal.  

Kliendid saavad lähedastega suhelda telefoni teel. Kauplustes käivad klientidele vajalikke sisseoste tegemas töötajad.  

Tööle tulles vahetavad töötajad riided, tööl kasutatakse ennetavalt korduvkasutatavaid maske. Nakkusega kliendiga töötades kasutatakse prille ning ühekordset kaitseriietust (mask, kittel, kindad). Koju on jäänud kõik töötajad, kellel ilmnesid kasvõi kerged külmetushaiguse tunnused. 

AS Hoolekandeteenused eriolukorras 

Alates 13. märtsist on kõik ettevõtte teenuseüksused külastajatele suletud. Töötajad kasutavad viiruse leviku tõkestamiseks ühekordseid kindaid ning korduvkasutatavad maske. Töötajatel on selged juhised, kuidas pidada kinni hügieenireeglitest ja kuidas neid selgitada klientidele, toimuvad regulaarsed infotunnid.   

AS Hoolekandeteenustel on üle Eesti 1800 psüühilise erivajadusega klienti ja 800 töötajat, kes asuvad 28 erinevas omavalitsuses. Teistes kodudes ei ole diagnoositud koroonaviirusesse nakatumisi töötajate ega klientide seas. Terviseamet korraldab laustestimisi pidevalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles