Rootsi günekoloogi palve rahvale: kui saate, ärge jääge rasedaks (2)

PM Tervis
Copy
Pildil last ootavad emad. Rase naine.
Pildil last ootavad emad. Rase naine. Foto: Elmo Riig

Rootsi günekoloog Helena Kopp Kallner edastas rahvuskaaslastele TV4 uudisteprogrammis palve: «Ärge lõpetage praegu rasestumisvastaste vahendite kasutamist.»

Suuremate elektrikatkestuste ja tormide korral kasvab rasestumiste arv. Selline asjade käik võib ilmenda juba loetud nädalate pärast ka koroonakarantiinist tingituna, vahendab Rootsi ajaleht Expressen.

Kuid just praegu tasuks rasestumist vältida, hoiatas günekoloog Helena Kopp Kallner. «Need, kes saavad täna rasestumist vältida, tänan teid väga, kui te seda teete. Ja teie, kes ei soovi rasestuda, vaadake üle oma kaitsevahendid,» ütles arst.

Günekoloogia ja sünnitusabi valdkonnas tehakse Rootsis pandeemiaga seoses ümberkorraldusi. Arstid abistavad teistes osakondades.

Seetõttu oleks raseduste arvu suurenemine tervishoiusüsteemile oluliseks koormaks, selgitas Danderydsi haigla naistekliiniku peaarst Helena Kopp Kallner ajalehes News Morning.

«Oleme pandeemiaaegses hädaolukorras. Arvan, et võiksime oodata paar kuud ja vaadata, kuidas läheb.» Kallner kinnitas aga rootslastele, et kes on juba praegu rase, saab kindlasti edasi vajalikku meditsiinilist tuge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles