Teva annetab Eesti haiglatele ravimeid COVID-19 võimalikuks raviks

PM Tervis
Copy
Teva annetab ravimeid.
Teva annetab ravimeid. Foto: Shutterstock

Ravimifirma Teva Baltics annetab haiglatele Eestis, Lätis ja Leedus hüdroksüklorokviinsulfaadi (Hydroxychloroquine Sulfate) tablette COVID-19 võimalikuks raviks. Annetuse suurus igasse riiki on 2400 tabletti. Ravim jõuab haiglatesse ravimite hulgimüügifirma Tamro abiga.

Hüdroksüklorokviinsulfaati kasutatakse malaaria, reumatoidartriidi, erütematoosse luupuse ravis, kuid see toimeaine võib olla efektiivne ka COVID-19 viiruse vastu. Mitmetes Euroopa riikides soovitatakse seda toimeainet raske ja mõõdukalt raske kliinilise seisundiga COVID-19 patsientide raviks ning seoses COVID-19 pandeemiaga on see nõutud ravimite nimekirjas paljudes riikides, sealhulgas Eestis, Lätis ja Leedus.

«Annetatud hüdroksüklorokviinsulfaadi tabletid, mida saab kasutada COVID-19 raviskeemides, jõuavad Eesti arstideni õige pea. Selle toimeainega viiakse praegu läbi uuringuid, et saada  kinnitust senistele üksikhinnangutele, mille järgi hüdroksüklorokviin võib olla efektiivne COVID-19 viiruse ravis,» ütles Teva Baltics tegevjuht Agita Birnbauma.

«Niipea, kui saime teada hüdroksüklorokviini võimalikest uutest toimetest, hindas Teva oma võimalusi ja hankis juurde täiendava koguse ravimi koostisosi, et oleks võimalik tootmist suurendada. Mul on hea meel, et saame aidata» lisas Agita Birnbauma.

Kuna COVID-19 levib globaalselt, teeb Teva jõupingutusi, tagamaks ravimite katkematu tarne miljonite patsientideni üle maailma. Teva annetab paljude riikide haiglatele miljoneid hüdroksüklorokviini tablette COVID-19 raviks. USAs annetati 31. märtsil 6 miljonit tabletti ning järgmise kuu jooksul annetatakse täiendavalt üle 10 miljoni tableti, rahuldamaks suurenenud nõudlust ravimi järele.

Hüdroksüklorokviin on heaks kiidetud Euroopa Ravimiameti (EMA) ja USA Toidu- ja Ravimiameti (FDA) poolt malaaria, erütematoosse luupuse ja reumatoidartriidi ravis. Hüdroksüklorokviini efektiivsed omadused koroonaviiruse vastu ootavad praegu kinnitust lisauuringutest.

Samuti vaatab Teva üle kogu oma  ravimivaliku, tegemaks kindlaks, kas ettevõttel on võimekust pakkuda ka muid ravimeid, mis võiksid sobida akuutsete ja tõsiste juhtumite raviks COVID-19 kriisi ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles