Koroonaviiruse tõttu sureb Ameerika Ühendriikides päevas rohkem inimesi kui vähki või südamehaigustesse

PM Tervis
Copy
Koroonaviiruse tõttu hingamistuge vajanud raskes seisus patsiendid said eksperimentaalset ravimit, mida taheti kunagi kasutusele võtta võitluses Ebola vastu.
Koroonaviiruse tõttu hingamistuge vajanud raskes seisus patsiendid said eksperimentaalset ravimit, mida taheti kunagi kasutusele võtta võitluses Ebola vastu. Foto: Shutterstock

Teadlased hoiatavad, et koroonavirus COVID-19 põhjustab Ameerika Ühendriikides päevas rohkem surmajuhtumeid kui vähk või südamehaigused, vahendab Fox News.

Viiruse tagajärjel sureb päevas 1970 USA kodanikku, vähi tagajärjel sureb 1641 ja südamehaiguste tõttu 1774 inimest päevas. COVID-19 surmajuhtumite arv on USA-s viimaste nädalatega järsult tõusnud ning surnute arv ületas neljapäevaks 16 600 piiri. 

Märtsi lõpus ületas COVID-19 päevane surmajuhtumite arv gripi, kopsupõletiku ja enesetapu tagajärjel surnute arvu. Nebraska Ülikooli teadlased hoiatasid, et koroonaviiruse tõttu võib kokku surra ligi 480 000 inimest ka siis, kui juhtumite arv hakkab langema.

Vähi tõttu sureb aastas 600 000 ameeriklast, südamehaiguste tõttu 650 000 ameeriklast. Oluline on märkida, et nii südamehaigused kui vähk on koroonaviirusesse haigestumise riskifaktor.

New Yorgis on tuvastatud enam kui 161 000 nakatunut ning COVID-19 tagajärjel on surnud 7000 inimest. Viiruse tagajärjel on New Yorgis nüüdseks surnud 2000 inimest rohkem kui 11. septembri terrorirünnakute tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles