VIDEO ⟩ Toitumisnõustaja Elis Nikolai: kui sööd mitu kuud järjest ainult tervislikku toitu, võid langetatud kaalu kiiresti tagasi saada

PM Tervis
Copy
Paremalt toitumisnõustaja ja -terapeut Elis Nikolai, noor fotograafia- ja filmindushuviline Ott Kattel ja Teeviit tulevikku taskuhäälingu saatejuht Kristina Laurits.
Paremalt toitumisnõustaja ja -terapeut Elis Nikolai, noor fotograafia- ja filmindushuviline Ott Kattel ja Teeviit tulevikku taskuhäälingu saatejuht Kristina Laurits. Foto: Teeviit

Toitumine tagab meie füüsilise ja vaimse heaolu. Võib süüa burgerit ilma kaalust juurde võtmata, kuid mida see päriselt meie organismiga teeb? Teeviit Tulevikku taskuhäälingus käis külas toitumisnõustaja ja terapeut Elis Nikolai, kes räägib lähemalt, mida tervislik toitumine endast kujutab ning kuidas ennast selleks motiveerida.

Elis julgustab inimesi mõtlema oma tervisele, mitte väljanägemisele. Ta arvab, et üks peamiseid põhjuseid, miks kipume liigselt sööma või ebatervislikult toituma, tuleb sellest, et oleme näljased. Parim viis, kuidas oma energiat hoida ning mitte näljaseks muutuda, on süüa piisavalt toidukordi.

Süüa võib kõike, kuid tasub otsida tervislikumaid ja värskemaid alternatiive. Pingelistel ja stressirohketel perioodidel julgustab Elis loobuma liigsest suhkrust. «Suhkur aitab toota juurde adrenaliini, mida sinu kehas sellistel hetkedel on juba piisavalt. Pole vaja endale seda ise veel juurde tekitada,» sõnas ta. 

Lõpetuseks lisas Elis, et tervislik toitumine on vaieldamatult lihtsaim ja parim viis iseenda eest hoolitsemiseks. «Ennast tuleb harida, sest kui inimesed on teadlikud sellest, mida nad söövad ja mida see nende kehale teeb, teevad nad paremaid valikuid,» rõhutas ta. 

Rohkem soovitusi ja nõuandeid kuula lähemalt täispikkuses video-taskuhäälingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles