VIDEO ⟩ Dr Viigimaa jagab näpunäiteid: südametervis on eriti oluline Covid-19 pandeemia ajal

PM Tervis
Copy
Eriti oluline on füüsiliselt aktiivne elustiil ja täisväärtuslikul toidul põhinev tervise toetamine.
Eriti oluline on füüsiliselt aktiivne elustiil ja täisväärtuslikul toidul põhinev tervise toetamine. Foto: Kuvatõmmis videost

Täna, 29. septembril tähistatakse ülemaailmset südamepäeva. Maailma südamepäeva eesmärgiks on pikem, parem ja tervislikum elu. 

Prof Margus Viigimaa pöördumine from Põhja-Eesti Regionaalhaigla on Vimeo.

«Südametervis on eriti oluline Covid-19 pandeemia ajal. Me teame, et südamehaiged on selle viiruse poolt palju haavatavamad. Samuti need, kel on kõrgvererõhktõbi, diabeet, kolesterooli kõrgenemine ning üle 60aastased patsiendid. Peame olema selles situatsioonis tõeline e-riik ja vältima suuremaid rahvakogunemisi ning suhtlema rohkem veebis. Südamehaigetel peab olema kindlasti ühe kuuline ravimite tagavara. Nad peavad käima regulaarselt visiitidel oma arstide ja õdede juures. Nii saame hoida südamehaigused kontrolli all. Aga kõige olulisem on tervislik eluviis,» rõhutab professor Margus Viigimaa.

Sel aastal on südamepäeva juhtmõtteks «Hoiame südame rõõmsasti põksumas». Vaata videopöördumisest professor Margus Viigimaa soovitusi, kuidas oma südame tervist kõige paremini hoida.

Lisainfot leiate südameteemalisest veebist: www.sydamekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles