Mari-Anne Härma: teadmata nakatumised Harjumaal viitavad suurema puhangu algusele (9)

Copy
Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma.
Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ütles Rahvusringhäälingule antud intervjuus, et nüüdsest tasuks inimestel tähelepanu pöörata üleüldisemasse distantsi hoidmisesse. Teise laine vaibumisest ei saa veel rääkida, kuna teadmata nakatumised viitavad pigem suurema puhangu algusele.

Kolmapäeva hommikul kirjutas Postimees, et Rapla hooldekodus avastatud kõik 30 koroonapositiivset on sümptomiteta. Kui varasemalt hoiti distantsi enamasti haigussümptomitega inimestega, tasuks Härma sõnul nüüdsest tähelepanelikumalt suhtuda distantsi hoidmisesse üleüldiselt, eriti Tallinnas ja Harjumaal. 

Kuigi mõni maakond võib tema hinnangul olla ka alatestitud, on suureks murelapseks Harjumaa, kus on teadmata nakatumisi umbes 20 protsenti. «See viitab rohkem sellele, et on suurema puhangu algus ja siis läheb natukene aega enne, kui need epidemioloogilised seosed välja selgitatakse,» ütles Härma.  

Teise laine vaibumisest veel tema hinnangul rääkida ei saa. «Praegu Tallinna ja Harjumaa numbrit vaadates tunneme pisut muret just nimelt sellepärast, et positiivsete testide osakaal läheb suuremaks, testide arv on langenud,» ütles ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles