GRAAFIK ⟩ Koroonaviirusega nakatumine on maailmas pöördunud langusesse (4)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Pärnu haigla nakkushaiguste palatid, koroonaviirus, Covid-19. Pilt on illustratiivne.
Pärnu haigla nakkushaiguste palatid, koroonaviirus, Covid-19. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Nädala algul märkis WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus pressikonverentsil, et koroonaviirusega nakatumise näitajad langevad maailmas juba kolmandat nädalat. Paljudes maailma suurriikides pöördus trend langusesse jaanuari teisel nädalal.

Kui Ameerika Ühendriikides tuvastati 8. jaanuaril 300 594 uut koroonapositiivset, siis 4. veebruaril oli see näitaja 126 842. Kanadas oli JHU CSSE Covid-19 Data kohaselt samuti viimase laine tipp käes 8. jaanuaril, mil uusi nakatunuid tuli peale 9213, 4. veebruariks oli see number kahanenud enam kui poole võrra, 4083 peale.

Viroloogiaprofessor Irja Lutsar arvas, et vaktsineerimisega seda langust kindlasti veel seostada ei saa ning osundas, et isegi Iisraelis, kus vaktsineeritud on umbes pool elanikkonda ja hiljuti hakati vaktsiine jagama kõigile üle 16-aastastele, nakatumisnumbrid väga jõuliselt langenud veel pole, kuigi positiivselt on kukkunud hospitaliseeritute arv. «Uuringud, mis on võrrelnud vaktsineerituid mitte vaktsineeritutega, näitavad vaktsiinide väga head toimet,» kinnitas Lutsar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles