EUROOPA VANIM INIMENE ⟩ 117-aastaseks saav nunn on läbi elanud mõlemad maailmasõjad ja nüüd võitis ta ka võitluse koroonaviirusega

Getter Adeele Tamm
Copy
Lucile Randon, Prantsusmaa nunn
Lucile Randon, Prantsusmaa nunn Foto: David Tavella/AP/Scanpix

Prantsusmaa nunn Lucile Randon on oma elu jooksul elanud üle 1918. aasta gripipandeemia, mõlemad maailmasõjad ja nüüd, vaid mõned nädalad enne proua 117. sünnipäeva, haigestus ta koroonaviirusesse. 

Õde André jäi pärast Covid-19 nakatumist Lõuna-Prantsusmaal asuvasse Sainte Catherine Labouré vanadekodusse isolatsiooni. Naine oli üks tuhandest elanikust, kes testiti koroonapositiivseks, kirjutab Washingtonpost

Teisipäeval teatas vanadekodu pressiesindaja, et naine on haigusest paranenud. Seega on proua jätkuvalt Euroopa kõige vanem inimene. Maailma mastaabis on Randon hetkel teisel kohal. 

«Tunnistasime ta terveks. Hetkel on naine rahulik ja ootab juba neljapäeva, et oma 117. sünnipäeva tähistada,» ütles pressiesindaja David Tavella. 

Õde André sündis 11. veebruaril 1904 Lõuna-Prantsusmaal. Ta kasvas üles mittereligioosses perekonnas ja töötas noorena Marseille'is guvernandina.

Katoliku usku pöördus ta 19-aastaselt ja 25-aastaselt hakkas ta töötama haiglas. 28 aastat hoolitses ta eakate ja orvuks jäänud laste eest. 1944. aastal liitus ta 40-aastaselt Daughters of Charity'ga, et saada nunnaks. Ta võttis surnud venna auks endale õe André nime ja 2009. aastal kolis naine vanadekodusse. 

Jaanuari keskel avastati nunnal koroonaviirus. Sümptomeid sellele haigusele tal ei olnud. Pime ja ratastoolis nunn ütles Prantsuse telekanalile BFM TV, et ta ei olnud hirmul, kui andis positiivse tulemuse, sest ta ei karda surra.

«Mulle meeldib teiega olla, kuid heameelega oleksin kuskil mujal. Ühineksin oma suure venna ja vanavanematega,» avaldas naine. 

Pressiesindaja ütles, et nunn pole häiritud mitte haigustest, vaid hoopiski rutiinist. «Ta küsis, kas uneaeg ka millalgi muutub.»

Pilt BFM TV videost, Sister Andre
Pilt BFM TV videost, Sister Andre Foto: /AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles