UURING KINNITAB ⟩ Laste sõrmede pikkus näitab, kui suur on ema sissetulek

PM Tervis
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ajakirjas Journal of Biosocial Science avaldatud uuringust selgus, et laste sõrmede pikkuse järgi on võimalik kindlaks teha, kui suur on ema sissetulek.

Nimelt sekreteerivad madalama sissetulekuga emad raseduse esimesel trimestril rohkem östrogeeni. Seevastu suurema sissetulekuga emadel kasvab testosterooni tase. Kõik see peegeldub hiljem laste sõrmede pikkuses.

Ka varasemad uuringud on näidanud, et testosteroon suurendab sõrmusesõrme ehk neljanda sõrme kasvu, samas kui östrogeen suurendab nimetissõrme ehk teise sõrme oma. Seetõttu on meestel sõrmusesõrm nimetissõrmest pikem ja naistel on vastupidi.

Sõrmede pikkuse ja ema sissetuleku vahelise seose uurimiseks viidi läbi veebiküsitlus, milles osales rohkem kui 250 000 inimest üle maailma. Kõik nad mõõtsid ära oma sõrmuse- ja nimetissõrme pikkuse ning märkisid ära ka oma vanemate sissetuleku.

Tulemused näitasid, et jõukamate perede lastel olid pikad sõrmusesõrmed, madalama sissetulekuga perede lastel aga pikemad nimetissõrmed, kirjutab iflscience.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles