Eelmise aasta koroonakevadest pääses Eesti võrreldes muu maailmaga kergelt – haigestunute, haiglaravil olijate ja ka surmade arvu poolest olime nii Euroopas kui ka maailmas positiivses mõttes esirinnas. Täna on kõik vastupidi.

Teise laine tippu pole Eestis võimalik veel välja tuua, sest iga päev ja nädal lükkab tippu järjest kõrgemale. Mullu kevadel väga süngeid uudiseid ja vaatepilte pakkunud Itaalia ja Prantsusmaa ületasid teise laine tipu juba novembris, mil mõlemad riigid jälle sisuliselt lukku pandi, kusjuures mullukevadised haigestumusnäitajad ületati juba septembri lõpus. Itaalias oli kahe nädala positiivsete diagnooside summa 100 000 elaniku kohta 580 novembri keskel, Prantsusmaa vastav number oli korraks 861 novembri alguses.

USA ja Ühendkuningriigi halvimad numbrid olid tänavu jaanuari algul ning vähemalt Ühendkuningriigis seostatakse uut koroonaviirus tippu uue tüve B.1.1.7 ilmnemisega. Niinimetatud UK tüve võime nakatada on parem kui tavalisel koroonaviiruse tüvel. USAs oli vastav number 750 ning Ühendkuningriigis 880. Tipunumbrile järgnes kiire langus, mis saavutati rangete piirangutega.

Kommentaarid (26)
Copy