VIDEO Hädaolukorra meditsiinijuht: Põhja piirkonnast on kümme patsienti saadetud Lõuna poole (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Mihkel Maripuu

«Esimest korda oleme olukorras, kus Põhja piirkonna tugi üksinda jääb haiglaraviks nõrgaks,» ütles hädaolukorra meditsiinijuht ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule ​riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni arutelul. Täna hommikuse seisuga on suunatud kümme Covid-19 patsienti Lõuna piirkonda. Sule sõnul hetkel meditsiiniseadmete hankimiseks välisabi vaja pole. Peamine murekoht on meditsiinipersonali nappus.

Täna hommikuse seisuga viibib haiglates kokku 711 Covid-19 patsienti, kellest intensiivravi vajab 69 patsienti ning kelle seast omakorda juhitaval hingamisel on 45 inimest. Olukord on kriitiline, sest haiglaravi vajavate patsientide arv suureneb ning prognooside järgi võib kasvu pidurdumist näha heal juhul paari nädala pärast, kui kehtestatud piirangud hakkavad vilja kandma.

Olukorras, kus haiglad töötavad võimete piiril ja vajavad kõige enam juurde personali, soovisid riigikogu liikmed tänasel erikomisjoni istungil haiglajuhtidelt teada, millised otsuseid tuleks veel riigil vastu võtta, et leevendada pingelist olukorda tervishoiusektoris. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles