Dr Ralf Allikvee: remdesiviiri soetamine hakkab toimuma haiglate raviraha arvelt

PM Tervis
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) juht Ralf Allikvee
Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) juht Ralf Allikvee Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Raskelt põdevaid koroonahaigeid aitava remdesiviiri lisamine haigekassa tervishoiuteenuste nimekirja tähendab, et senise riikliku hanke asemel hakkavad haiglad seda ise soetama. Haigekassa hüvitab ravimi maksumuse, ent see tuleb haiglate lepingumahu arvelt, mitte sellele lisaks, nagu seni.

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) juhatuse esimees Ralf Allikvee ütles, et remdesiviir on väga kulukas — üks originaal maksab 340 eurot, üks kuur eeldab kuut sellist kogust ehk ühe haige ravimine remdesiviiriga läheb maksma 2040 eurot, vahendab ERR.

«Kuna see nüüd läheb haigekassa alla, siis see hakkab meie lepinguraha sööma. Seni ostis ravimit riik ja meie saime seda nullhinnaga. 1. aprillist, kui see läheb haigekassa alla, siis hakkame seda meie maksma. Haigekassa selle maksumuse küll hüvitab, aga see läheb meie raviraha arvelt, mitte ei tule lisaks. Seega üks ravijuht läheb kallimaks,» selgitas Allikvee. «Tänase seisuga oleme remdesiviiri andnud sajale patsiendile, seega riigi kingitus meile on praeguse seisuga 200 000 eurot. Edaspidi tähendab see miinus 200 000 eurot meie lepingulisest ravirahast. See on haigekassal kavalalt tehtud asi.»

Otsus võimaldab haiglatel osta remdesiviiri tulevikus ka ravimi hulgimüüjatelt, selgitas ravimiameti meditsiininõunik Alar Irs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles