Lasnamäe eakad olid kärmed oma vaktsineerimissoovi kirja panema

Brita-Maria Alas
Copy
Vaktsineerimine Vilniuses.
Vaktsineerimine Vilniuses. Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP/Scanpix

Lasnamäe, Loksa ja Maardu eakatele eraldati vaktsineerimiseks täiendavad 2000 doosi Pfizer/BioNTech vaktsiini ja registreerida sai end nii telefoni teel kui ka digiregistratuuri kaudu. Eile alanud registreerimine 70+ vanuses eakate vaktsineerimisele Lasnamäel on lõppenud.

Linnaosa teatas, et ajad vaktsineerimiseks said täis.

«Kui me kuulutasime välja, et eelseisval nädalavahetusel tekib Lasnamäe perearstide nimistutes olevatel 70+ vanuses eakatel võimalus end vaktsineerimisele kirja panna, ei osanud me arvata, kui kiiresti need kohad täis saavad,» ütles linnaosavanem Vladimir Svet. Tema sõnul oli eilse õhtu seisuga kõik 2000 doosi ära planeeritud.

«Minu meeles näitab see ilmekalt, et Lasnamäe elanike teadlikkus koroonaviirusega seotud ohtudest ja vaktsineerimise vajadusest on üpriski kõrge. Küsimus on selles, kas teavet antakse õigete kanalite kaudu ja kas eakatele inimestele antakse võimalus end registreerida telefoni, mitte interneti teel,» lisas Svet.

Üleeile algatas haigekassa koostöös Medicumi ja kohalike omavalitsustega kampaania, mille raames pakuti 70-aastastele ja vanematele inimestele, kes on Lasnamäe, Maardu ja Loksa perearstide nimistutes, võimalust vaktsineerida end Pfizeri vaktsiiniga. 

Lasnamäel toimub vaktsineerimine nädalavahetusel ja esmaspäeval erakliinikus Medicum. Vaktsineeritavatel palutakse kaasa võtta dokument ja kindlasti anda endast teada, kui vaktsineerimisele tulla ei saa. 

«Me oleme tänulikud haigekassale, et meie linnaosa elanikel tekkis lisavõimalus vaktsiini saamiseks ning kindlasti anname lasnamäelastele teada, kui tekib järgmine võimalus massivaktsineerimisest osa võtta,» ütles linnaosavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles