AstraZeneca vaktsiini infolehte täiendati (1)

PM Tervis
Copy
AstraZeneca vaktsiin.
AstraZeneca vaktsiin. Foto: Shutterstock

Ravimiameti andmeil lisati AstraZeneca koroonavaktsiini infolehte väga harva täheldatud trombotsütopeeniaga tromboosijuhtude hoiatus. 

AstraZeneca koroonavaktsiini pakendi infolehes uuendati teist lõiku «Mida on vaja teada enne Covid-19 Vaccine AstraZeneca manustamist». Ravimi omaduste kokkuvõttes on uuendatud lõiku 4.4 «Erihoiatused ja ettevaatusabinõud kasutamisel». 

Mõlema infolehe puhul lisati väga harva täheldatud trombotsütopeeniaga (vereliistakute vähesus veres—toim.) tromboosijuhtude hoiatus.

Ravimi omaduste kokkuvõttes kirjutatakse, et Pärast vaktsineerimist Covid-19 AstraZeneca vaktsiiniga on väga harva täheldatud tromboosi esinemist koos trombotsütopeeniaga, millega mõnel juhul kaasnes veritsus. 

Kokkuvõttes on kirjas, et vaktsineeritavaid tuleb hoiatada, et nad pöörduksid viivitamatult arsti poole, kui vaktsineerimise järgselt ilmnevad sellised sümptomid nagu hingeldus, rindkere valu, jalgade turse, püsiv kõhuvalu.

Lisaks peavad viivitamatult arsti poole pöörduma kõik, kellel esinevad vaktsineerimise järgselt neuroloogilised sümptomid, sealhulgas tugevad või püsivad peavalud või ähmane nägemine, või kellel tekivad mõne päeva pärast vaktsineerimiskohast erinevas nahapiirkonnas verevalumid.

Uuenenud infolehed on leitavad nii eesti-kui ka vene keeles ravimiregistrist ja ravimiameti kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles