Kuidas käib reisimine paanikas maailmas?

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Kui oled end hoidnud keset pandeemiast räsitud Eestit otsekui pabulat pilpa peal, et õnnestuks sõita lõpuks ära veidike talutavama kliimaga paika, on kurikuulus viirus viimane asi, mille reisi eel endale külge saada soovid.
Kui oled end hoidnud keset pandeemiast räsitud Eestit otsekui pabulat pilpa peal, et õnnestuks sõita lõpuks ära veidike talutavama kliimaga paika, on kurikuulus viirus viimane asi, mille reisi eel endale külge saada soovid. Foto: Konstantin Sednev

Mu Covid-19 test oli negatiivne. See Synlabi sõnum piiksatas telefoni juba sama päeva õhtul, mil testi tegemas käisin. Muljet avaldav kiirus, vinge veebiäpp – ja muidugi ka negatiivne tulemus ise – mahendas veidi šokki, mille aadressil Töökoja 1 asuvas testimispaigas saanud olin.

Olin veebi kaudu ostnud testimisaja minuti täpsusega, et loodetav tulemus välisriikidesse sisenemise ajal veel kehtiks. Kui Filtri tee automühale ja kõledatele kevadtuultele avatud Synlabi ja Confido ühisesse testimispaika saabusin, ei olnud ma seal aga sugugi üksi. Maja ees passis tosinajagu ärevaid inimesi, otsekui hakataks sees jaotatama midagi defitsiitset. Siis paotus uks ja selle lävel seisev kaitsemaski kandev naisterahvas pomises midagi enda ette, mille peale viis-kuus uksele lähemal seisjat ruttu sisse vupsasid. Sai selgeks, et lisaks veebi kaudu ettemaksu teinud ja eelregistreerunud testitavatele saab testile laekuda ka nii-öelda elavas järjekorras; turumajanduslik vastutulek neile, kes oma elu paremini planeerida pole osanud.

Kui oled end hoidnud keset pandeemiast räsitud Eestit otsekui pabulat pilpa peal – et mitte muutuda meditsiinisüsteemile koormaks, kuid ka selleks, et õnnestuks sõita lõpuks ära veidike talutavama kliimaga paika –, on kurikuulus viirus viimane asi, mille reisi eel endale külge saada soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles