GRAAFIKUD ⟩ Reoveeuuring näitab viiruse taandumise märke

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla Covid-19 II osakond.
Ida-Tallinna keskhaigla Covid-19 II osakond. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu Ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused näitavad, et Eesti suuremates linnades on hakanud koroonaviiruse kogused reovees veidi vähenema. Siiski on viirus üle Eesti rohkelt laiali, mistõttu on seda ka reovees endiselt palju ja kiiret olukorra leevenemist ei paista. Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on viiruse levik jõudnud kriitilisse seisu.

Uuringu juhi, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete professori Tanel Tensoni sõnul on viirusekogused reovees kasvanud nii suureks, et ilmselt püsivad näidud kõrgel veel mõnda aega, isegi kui praegu täheldatav kerge langus jätkub.

«Koroonaviiruse sisaldus reovees hakkas kiiresti kasvama mullu novembri keskel. Sellele järgnes peagi hüppeline nakatunute arvu tõus. Kui võrdleme praeguseid nakatunute arve ja reoveeanalüüside tulemusi toonastega, siis on meil ikka veel pikk tee käia, et uuesti sellelegi tasemele tagasi jõuda,» lausus Tenson ja lisas, et praegu on nakatunuid üle Eesti jätkuvalt väga palju, mistõttu tuleb nakkusest hoidumiseks olla kõikjal hoolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles