TAI: Eesti liigub tervisenäitajate poolest Euroopa keskmistele lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervis.
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
Tervis. ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tervise arengu instituudi koostatud Eesti maakondade elanike tervise ja heaolu ülevaadetest selgus, et Eesti pole terviseseisundi näitajate poolest veel Euroopa keskmiste hulgas, kuid on sinna teel.

«Eesti on küll veel Euroopast oma rahvastiku terviseseisundi näitajatega maas, kuid aasta-aastalt liiguvad näiteks eluiga, tervena elatud aastad ja suremus Euroopa keskmisele lähemale. See tähendab, et meie eluiga on kasvamas ja suremus langeb. Eriti väheneb nn enneaegne suremus ehk suremus enne 65. eluaastat,» kommenteeris ülevaadete üks autoritest Maali Käbin.


Käbin märkis, et positiivsetesse arengutesse panustavad peamiselt naised, kelle mitmed tervisenäitajad on juba jõudnud Euroopa keskmise taseme lähedale. «See näitab, et lisaks suurele regionaalsele ebavõrdusele on ka sooline ebavõrdsus Eesti rahvastiku jaoks oluline probleem. Meeste tervis ja tervisekäitumine vajab oluliselt rohkem tähelepanu.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles