GALERII ⟩ Vabaduse väljakul avaldatakse koroonaga seonduva vastu jälle meelt (23)

Copy

Laupäeva ennelõunaks kogunes taas hulk inimesi, kelle seas vastaseid nii maskide, koroonameetmete, vaktsiinide kui ka nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) eelnõu vastu. Arvukate lendlehtedega linnapildis reklaamitud meeleavaldus algas Vabaduse väljakul kell 12. 

Meeleavaldusel on kohal mitmekülgne seltskond, sõna saavad näiteks nii riigikogu saadik Kalle Grünthal (EKRE), vabakutseline Emil Rutiku kui ka ettevõtja Meelis Lao. Ühtlasi musitseerib varasemalt meeleavaldusel meediakajastuse pälvinud tšellist Silvia Ilves. 

Samuti on märgitud, et nõutakse näiteks nii põhiseaduse austamist, vastutamist riigi tasandil kui ka tehtavate otsuste läbipaistvust. Ühtlasi nõutakse ka alternatiivmeditsiini jagamist inimestega - viidatakse vitamiinidele ning parasiidivastasele ravimile ivermektiin. 

Meeleavalduse korraldaja teatas sotsiaalmeedias, et üritus on ametlikult registreeritud.

Meeleavaldus politseilt erilist tähelepanu ei pälvi ja PPA on ürituse korraldajaga juba suhelnud. «Oleme eelnevalt suhelnud avaliku koosoleku korraldajaga ja jaganud infot koosoleku turvaliseks läbiviimiseks. Võrreldes aprillikuuga on piiranguid leevendatud ja terviseameti hinnangul nakkusoht madalam,» selgitas Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre. 

«Piirangute järgimist vaatavad ning üldist avalikku korda tagavad oma tavapärase töö käigus patrullid, kes piirkonnas tööd teevad,» sõnas Tambre ja lisas, et piirangutest kinnipidamist jälgivad linnas ka terviseameti töötajad.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles