USAs märja tsemendiga kokkupuutunud poiss sai raskeid vigastusi

PM Tervis
Copy
Niiske tsement koosneb peamiselt liit kaltsiumoksiidist ja veega segunedes muutub see ülimalt aluseliseks või leeliseliseks.
Niiske tsement koosneb peamiselt liit kaltsiumoksiidist ja veega segunedes muutub see ülimalt aluseliseks või leeliseliseks. Foto: Shutterstock

Märg tsement on väga leeliseline aine, mis võib põhjustada raskeid keemilisi põletusi. 

USAs puutus seitsmeaastane poiss kogemata kokku märja tsemendiga ja ta viidi põletushaavadega haiglasse, kirjutab Live Science. Olemasoleva info kohaselt oli üks pereliikmetest tsemendiga ehitustöid teinud, kui läheduses mänginud poiss tsemendimasina alla kõndis. 

Veidi aega pärast juhtunut tundis poiss nahal punetust ja põletavat valu. Haiglas pesti poisi nahka orgaanilise ainega, mida nimetatakse polüetüleenglükooliks. Seejärel viidi ta Tennessee' osariigis Nashville'is asuvasse Vanderbilti ülikooli meditsiinikeskusesse, et hinnata, kas tema põletushaavad vajavad täiendavat ravi.

Vanderbilti ülikooli meditsiinikeskuses leiti, et väikesel poisil on esimese astme põletused tervel kehal ning tsemendisegu oli kehvasti maha pestud, sest osakesi oli veel nahal ja juustes. Need eemaldati kiirelt ja poiss ei vajanud kirurgilist sekkumist. 

Niiske tsement koosneb peamiselt liitkaltsiumoksiidist ja veega segunedes muutub see ülimalt aluseliseks või leeliseliseks, mis tähendab, et selle pH on kõrge. Pikemaajaliselt põhjustab see nahale jäädes põletusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles