Kas India tüve tasub karta? (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviiruse India tüvi.
Koroonaviiruse India tüvi. Foto: Christian Ohde via www.imago-images.de/Scanpix Baltics

Eelmisel nädalal kinnitati sekveneerimise käigus 50 India tüve juhtu, neist neli on sisse toodud ja 46 kohalikku juhtu. Kusjuures sekveneerimise põhjal on tüvede viiruse geneetiline järjestus väga sarnane praegu Peterburis leviva tüvega. 

21. juuni seisuga on Eestis kokku sekveneeritud 7276 proovi ning on tuvastatud 5182 Briti mutatsiooni, 67 LAVi koroonatüve, neist 27 sisse toodud juhtu, neist kaks juhtu osutusid hiljem Brasiilia tüveks. Kokku on sekveneeritud Eestis seitse Brasiilia koroonatüve ja India tüve on kokku sekveneeritud 113. 

Möödunud nädalal kinnitati 50 India tüve juhtu, neist neli on sisse toodud ja 46 kohalikku juhtu. «Sekveneerimisega on kinnitatud, et paljud Eestis tuvastatud India tüvega nakatunute viiruse geneetiline järjestus on väga sarnane hetkel Peterburis leviva tüvega. Sellest saab järeldada, et Eestis tuvastatud nakatunud on otseselt või kaudselt seotud Venemaal reisimisega,» selgitas terviseameti meedianõunik Kirsi Pruudel. Ta lisas, et India tüve laialdast siseriiklikku levikut ei ole veel täheldatud. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles