Tallinna haigla projekteerimishange kukkus läbi

BNS
Copy
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering.
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering. Foto: Repro: Conarte OÜ

Märtsis Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti poolt välja kuulutatud rahvusvaheline hange Tallinna haigla projekteerimiseks lõpetati riigihangete registri kohaselt lepinguta; hanke eeldatav maksumus oli 11 miljonit eurot.

Tallinna linnakantsler Kairi Vaher ütles BNS-ile, et kaheksast esitatud pakkumusest tunnistati alusdokumentidele vastavaks kolm, kuid kõikide vastavaks tunnistatud pakkumuste maksumused ületasid vähemalt kahekordselt planeeritud hankelepingu eeldatavat maksumust.

Vaheri sõnul tegeleb linn uue hanke ettevalmistamisega ning hange loodetakse avaldada lähiajal, hiljemalt juuli esimeses pooles. Ühtlasi on kavas osaliselt muuta hanke dokumentatsiooni, mille tulemusena loodetakse kordushankes saada sobivamad pakkumused.

Tallinna Haigla peaks kava kohaselt valmima 2027. aastal, seejuures haiglahoone põhiprojekti tähtaeg on 2023. aastal. Põhiprojekti alusel viiakse läbi ehitushange.

Märtsi lõpus välja kuulutatud projekteerimishange peatati aprilli alguses ajutiselt, et välistada võimaliku huvide konflikti oht projektimeeskonnas. Õigusanalüüsi tulemusena tuvastati, et huvide konflikti oht riigihankes siiski ei realiseerinud ning hange taaskäivitati aprilli lõpus.

Tallinna Haigla eeldatav kogumaksumus on 520 miljonit eurot koos käibemaksuga. Sellest planeerimise, projekteerimise ja ehituse kavandatav maksumus on 450 miljonit eurot ning investeering seadmetesse 70 miljonit eurot. Kokku on kavandatava haigla eeldatav brutopind ligikaudu 127 000 ruutmeetrit.

Haigla rajamisega on kavas luua terviklik haiglaorganisatsioon ning rajada praeguste amortiseerunud Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglate haiglahoonete asemele uus meditsiinilinnak aadressile Narva maantee 129 ja 129b. Uus haigla lauluväljaku lähistel parandaks tulevikus arstiabi kättesaadavust ja ravikvaliteeti nii Harjumaa kui ka kogu Eesti elanikele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles