Vaktsineerimine hakkab toimuma Narva Fama Keskuses ja Tallinna Keskturul

PM Tervis
Copy
25.05.2021, Tallinn
Tallinna keskturg.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
25.05.2021, Tallinn Tallinna keskturg. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Astri Grupp hakkab alates 16. juulist koostöös riigiga pakkuma eelregistreerimata vaktsineerimist oma kaubanduskeskustes ja turgudel Tallinnas ja Narvas.

Vaktsineerimine avatakse juba sel nädalal – 16. juulil on võimalik vaktsineerida Narvas Fama keskuses ja 17. juulil Tallinna Keskturul.

«Astri Grupp mõistab mitme turu ja kaubanduskeskuse haldajana oma vastutust ning võimalusi aidata kaasa vaktsineerimise kiirendamisele, et aidata pidurdada koroonaviiruse kolmanda laine tekkimist. Meil on hea meel olla sotsiaalministeeriumi ja terviseameti partneriks, pakkudes vaktsineerimiseks vajalikke pindu.

Meie turge ja keskusi külastab päeva jooksul kümneid tuhandeid inimesi – eelregistreerimiseta vaktsineerimispunktide toomine inimeste igapäevasesse liikumistrajektoori on hea võimalus muuta vaktsineerimine senisest mugavamaks,» ütles Astri Grupi esindaja Tarmo Kleimann.

Vaktsineerimise viivad läbi tervishoiuteenuse osutajad

«Koostöös partneritega kinnitame esimesel võimalusel kõik vaktsineerimise kuupäevad. Praeguseks on paigas vaktsineerimine 16., 22. ja 29. juulil kell 16–19 Narvas.

Meie turge ja keskusi külastab päeva jooksul kümneid tuhandeid inimesi – eelregistreerimiseta vaktsineerimispunktide toomine inimeste igapäevasesse liikumistrajektoori on hea võimalus muuta vaktsineerimine senisest mugavamaks.

Lisaks on kinnitatud ka vaktsineerimine 17. juulil ja 22.–24. juulil kell 10–15 Tallinna Keskturul. Vaktsineerimiste täpne info tuleb Astri kodulehele,» lisas Kleimann.

«Qvalitas Arstikeskuse meeskond on olnud riigi partner vaktsineerimistegevuse algusest peale, alustades eesliinitöötajate vaktsineerimisega. Meie kogemus näitab, et asukoht on määrava tähtsusega, mistõttu on hea meel koostöös riigi ning Astri Grupiga luua võimalused neile, kes siiani end vaktsineerida ei ole saanud,» lisas Qvalitas Arstikeskuse juhatuse esimees Tõnu Velt.

Keskustes ja turgudel vaktsineerimine on sama turvaline kui vaktsineerimiskeskustes

Qvalitas Arstikeskuse meditsiinivaldkonna projektijuht Serli Raudseping lisab, et keskuste ja turgude juures vaktsineerimine on sama turvaline kui vaktsineerimiskeskuses ning aitab kaasa viiruse leviku pidurdumisele.

«Kogenud tervishoiutöötajad hindavad vaktsineeritava terviseseisundit, vajadusel selgitavad vaktsineerimise kõrvalmõjusid ning viivad protseduuri läbi tervisebussis.»

  • Vaktsineerima tulles tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja arvestada ka 15-minutilise jälgimisajaga.
  • Valida on võimalik ühedoosilise Jansseni ja kahedoosilise Pfizer-BioNTechi koroonavaktsiini Comirnaty vahel.
  • Pfizeri vaktsiini puhul lepitakse kohapeal kokku ka teise doosi saamise koht ja aeg.

Tallinnas viib vaktsineerimist läbi Qvalitas Arstikeskus, Narva Fama Keskuses S Silmarõõm OÜ. Keskturu liikluskorralduse osas toetab Ramudden OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles