Sotsiaalministeeriumi terviseala tulevane asekantsler: peame kõik panustama, et kriis ei jääks vinduma

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Heidi Alasepp asub septembris Maris Jesse asemel tööle sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerina.
Heidi Alasepp asub septembris Maris Jesse asemel tööle sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerina. Foto: Herman-Erik Isop

Pärast Covid-19 vaktsiini esimese ja teise doosi saamist oli Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliiniku juhatajal dr Heidi Alasepal vaid üks kõrvaltoime – meeletu õnnetunne. Eriti teadmisest, et üle aasta saab taas näha vanemaid. Septembris asub ta Maris Jesse asemel tööle sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerina.

Olete taastusravikliiniku kauane juht, tunnistanud lähedalt Covid-19 laastavat mõju. Kuidas on teie argipäevad viimase aasta jooksul välja näinud?

Mina hakkasin jälgima seda, mis maailmas toimub, 2020. aasta jaanuaris. Wuhan oli hirmutav.

Mis oli väga eripärane – vaktsiin on ju teaduspõhine –, saame valmis olla ja aidata siis, kui meil on rohkem teadmisi. Ka meditsiiniajakirjade väga kiirelt arenevad teadusartiklid olid ikkagi väga infovaesed. Tegelikult oli algus selles suhtes hirmutav. Kui päris ausalt ütlen, siis eriolukorra ajal tundsin ma end tohutult privilegeerituna, et sain tööle tulla – meie raskus oli see, et puudus oli isikukaitsevahenditest.

Mina olen saanud juhina sellest aastast meeletu kogemuse, arenesin tugevalt. Nägin läbipõlemisi, üksteise toetamist.

See, kuidas püüdsime Eesti tervishoiu heaks parimaid lahendusi – teate, see oli niivõrd võimas. Just seetõttu, et haigla ja kiirabi kolleegid, perearstid, olime suhteliselt väsinud – ka eelmisel suvel me ju tegelikult ei puhanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles