Kuidas laisklemist selgeks saada?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Kolm graatsiat NAUDI LaSpa heaoluoaasis lõõgastumas. Vasakult Aljona Eesmaa, Merle Palmiste ja Merit Boeijkens.
Kolm graatsiat NAUDI LaSpa heaoluoaasis lõõgastumas. Vasakult Aljona Eesmaa, Merle Palmiste ja Merit Boeijkens. Foto: Ardo Kaljuvee

Hurraa – saab puhata! Viimaks ometi, see aasta oli niigi raske. Kuid nii mõnegi eestlase jaoks on sõnal «puhkus» hämaravõitu tähendus. Tema mõistab seda omal moel: hurraa – saab rohida! Või siis nii: hurraa – saab remonti teha!

Isegi nende hulgas, kes sel ilusal suvel randa jõudsid, tegid mõned seda nagu tööd: mina pean kindlasti olema kõige pruunim. Veel pruunim kui Ene! Oeh, pingutan edasi, grillin ennast veel paar tundi. No mis puhkus see on?

Kui palju sina enda jaoks aega võtad? Mis on selline puhkus, mis sind ennast laeb? Uurisime kasulikke soovitusi tuntud kaunitaridelt, kelle sära ja kestev noorus kinnitavad, et nemad seda peent puhkamise kunsti tunnevad. /jätkub/

80:20 trikk hoiab heas vormis

Anna Elam on nelja poja ema ning Laulasmaa LaSpa omanik, kes on võtnud naistele puhkama õpetamise oma südameasjaks. Ta teab omast käest, kui lihtne on naisterahval kõigi teiste vajadused ja kohustused iseendast ettepoole seada, kuid see maksab nii vaimses kui ka füüsilises tervises kiiresti kätte. «Need on tegelikult igapäevased väikesed sammud õnnelikuma ja tervislikuma elu suunas, mis toovad suure muutuse,» teab särav ja heas vormis naine. Aga millised muutused siis? Anna Elam tõi välja mõned teaduslikult tõestatud faktid, mis kinnitavad: aeg iseendale tasub ära:

  • Inimelu pikkus sõltub elustiilist. Kaksikutega tehtud teadusuuringute kohaselt sõltub geenidest vaid 25–33 protsenti elueast, ülejäänu sõltub elu jooksul tehtud valikutest.
  • Liikumine pikendab eluiga. Iga tunniajane keskmiselt aktiivne liikumine – näiteks jalutuskäik – pikendab eluiga 2–5 tunni võrra.
  • Kvaliteetsel unel on tervise ja heaolu seisukohalt väga oluline roll. Liiga vähene magamine mõjutab insuliinitaset ja paneb terve inimese keha reageerima sarnaselt diabeediga. Teaduslikud testid kinnitavad, et hästi magavad inimesed on nutikamad ja ilusamad. /jätkub/ Anna avaldab ka saladuse, kuidas püsida ilma vaevata kogu elu heas vormis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles