Haabersti mobiilsetes vaktsineerimispunktides said kaitsesüsti 1615 inimest

PM Tervis
Copy
Haabersti mobiilne vaktsineerimispunkt
Haabersti mobiilne vaktsineerimispunkt Foto: Erakogu

Haabersti linnaosa valitsuse ja Lääne-Tallinna keskhaigla korraldusel tegutsesid eelmisel nädalal linnaosa erinevate kaubanduskeskuste juures mobiilsed vaktsineerimispunktid. Kuue päeva jooksul said nendes punktides kaitsesüsti 1615 inimest.

Haabersti linnaosa vanema asetäitja Oleg Siljanov sõnas, et mobiilsetesse vaktsineerimispunktidesse said soovijad tulla eelregistreerimiseta ning vaktsineerimine toimus elavas järjekorras. «Meie eesmärk oli pakkuda inimestele võimalust saada kaitsesüsti oma piirkonnas, kombineerides seda poeskäiguga. Projekt osutus üliedukaks ning sellist võimalust kasutas 1615 elanikku,» ütles Siljanov. «Soovijaid vaktsineeriti Covid-19 vastu Pfizeri ning Jannseni vaktsiiniga. Inimesed, kes said Haabersti mobiilsetes vaktsineerimispunktides BioNTech Pfizer esimese kaitsesüsti, saavad teise doosi lasta teha Kaja vaktsineerimiskeskuses. Jannseni vaktsiini puhul piisab ühest doosist,» lisas ta.

Oleg Siljanov tänas vaktsineerimise läbiviimise eest Lääne-Tallinna keskhaigla vaktsineerimistiimi ja haiglajuht Arkadi Popovi. 

Augusti kahel viimasel nädalavahetusel, 21. ja 22. augustil ning 27.-29. augustil korraldab Tallinn koolides vaktsineerimise Covid-19 vastu. Eelkõige oodatakse vaktsineerima 12-18-aastaseid õpilasi, nende perekondi, kuid ka teisi ümberkaudseid elanikke. Vaktsineerimiseks koolides eelregistreerima ei pea.

Haaberstis toimub vaktsineerimine 21.-22. augustil Tallinna Järveotsa gümnaasiumis (Järveotsa tee 31) ning 27.-29. augustil Tallinna Õismäe vene lütseumis (Õismäe tee 28).

Lisateavet vaktsineerimise ja vaktsiinide kohta saab www.vaktsineeri.ee ja telefonil 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles