Kas Covid-19 võib ohustada mehe erektsioonivõimet? (9)

Copy
Mida võib covid-19 mehega teha? «Põhimured, mida Covid-19 läbi põdenud mehed kurdavad, on erektsioonihäired ja väsimus,» tõdeb Confido uroloog Roman Rusman. «Nende taga võib olla madal testosterooni tase. Meessuguhormooni vähesuse foonil tekivad juba järgmised sümptomid: erektsioonihäire, libiido langus, väsimus, ebaselge kaalutõus ja palju muud.»
Mida võib covid-19 mehega teha? «Põhimured, mida Covid-19 läbi põdenud mehed kurdavad, on erektsioonihäired ja väsimus,» tõdeb Confido uroloog Roman Rusman. «Nende taga võib olla madal testosterooni tase. Meessuguhormooni vähesuse foonil tekivad juba järgmised sümptomid: erektsioonihäire, libiido langus, väsimus, ebaselge kaalutõus ja palju muud.» Foto: Shutterstock

Murrab mehi. Covid-19 on ohtlikum kui arvatakse. Ohus on nii intelligents kui potens. 

«Covid-19 põdemise järel on erektsioonihäireid tõesti täheldatud.»

«No enne seda viirust pole ma teadnudki, mis asjad erektsioonihäired on!»

«Kui viirusega kaasneb väga kõrge palavik, võib mehe seemnerakkude hulk drastiliselt langeda.»

«Koroona järel võttis isegi lühike poeskäik higistama, mis seksist sa veel räägid.»

«Inimesed ei oska isegi hoomata seda laastamistööd, mida Covid tegelikult korda saadab!»

Nii räägivad Eesti tunnustatud meestearstid ja salakavala haigusega isiklikult kokku puutunud mehed. Millist kahju koroonaviirus meesterahva püksis siis korda saadab? Süveneme ebamugavasse teemasse.

Mitmed noored mehed seostavad koroona-hoolimatust mehelikkuse ja vaprusega. «Mina ei vaktsineeri, mul on immuunsus olemas. Mina ei karda! Mask on mökudele. See on tavaline viirus.» Aga kui jutt ei käi enam köhast ja palavikust, vaid võimalikust erektsioonivõime ja viljakuse kaotusest?

Erektsioonihäired pole müüt

«Covid-19 põdemise järel on tõesti täheldatud hüogonadismi ehk munandi toimimise häire sümptomeid. Sisuliselt on tegemist erektsioonihäiretega. Seetõttu on saanud tavaks juba patsiendiga kohtumise alguses küsida, kas ta on koroonaviirust põdenud,» ütleb Confido meditsiinikeskuse uroloog Roman Rusman puiklemata. «Kuna tegemist on isikliku teemaga, siis paljud mehed leiavad tee just erakliinikutesse. On tekkinud hulk inimesi, kellel on erektsioonihäired tekkisid nimelt pärast Covid-19 põdemist.» /jätkub/

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles