Uuringus selgus, kellel on kõrgeim Covid-19 nakkuse risk

PM Tervis
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviiruse drive-in testimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mida enam on vanemaealised ja väga haavatava tervisliku seisundiga inimesed Covid-19 eest kaitstud, seda sagedasemaks saavad nakatumised noorte hulgas, kirjutab Med24.

Annals of Internal Medicine ajakirjas ilmunud uuringus hinnati arvutimudelitega, et noored mehed võivad olla Covid-19 haigestumisest ohustatud rohkem, kui seni on teatud. Vanemaealistelt leitakse nakkus paremini üles, kuna neid testitakse aktiivsemalt. Kanada andmed näitavad, et testimine on vanusegruppide lõikes erinev.

Pärast testimise sageduse arvessevõtmist leiti, et nakkuse risk on madalaim alla kümneaastastel ja üle 70-aastastel inimestel, olles samas kõrgeim noorukitel ja 20–49-aastastel täiskasvanutel. Kõige aktiivsemalt levib nakkus noortel täiskasvanud meestel. Seega on noored mehed Covid-19 haigestumisest enam ohustatud kui seniste testimistulemuste põhjal välja paistab.

Wall Street Journal kirjutas, et 30ndates eluaastates hospitaliseerimist vajavad patsiendid on raskemas seisundis kui eelmiste lainete ajal. Mõnedes haiglates on praeguse laine ajal võetud kasutusele igapäevane organpuudulikkuse skoori seire, mida varem pole vaja läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles