Uuringus ilmnes, kellel vaktsineeritutest on suurem ohtliku Covid-19 läbimurdenakkuse risk

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine. 
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täielikult vaktsineeritutel on Covid-19 tõttu haiglasse sattumise oht oluliselt madalam kui vaktsineerimata inimestel. Kuid nendel harvadel juhtudel, kui täielikult vaktsineeritu nakatub, on kõige tõsisemas ohus vanemad täiskasvanud ja need, kellel on mitu haigust, vahendab CNN.

30. augusti seisuga oli USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus saanud teateid 12 908 tõsise Covid-19 läbimurdejuhtumi kohta täielikult vaktsineeritud inimeste seas, mis lõppesid haiglaravi või surmaga. Enam kui 173 miljoni inimese jaoks, kes olid selleks kuupäevaks täielikult vaktsineeritud, tähendas see vähem kui 1:13 000 võimalust saada tõsine Covid-19 läbimurdeinfektsioon.

Haiguste kontrolli ja tõrje keskuse andmed näitavad, et ligikaudu 70 protsendi haiglaravi vajanud läbimurdejuhtumite korral olid nakatunud 65-aastased ja vanemad. Umbes 87 protsendil surmaga lõppenud läbimurdejuhtumitest olid patsiendid üle 65-aastased.

Haiglaravi vajanud vaktsineeritud täiskasvanute keskmine vanus oli 73 aastat ja umbes 71 protsendil oli kolm või enam haigusseisundit, sealhulgas diabeet, südamehaigused, autoimmuunhaigused ja muud terviseprobleemid.

Uuring näitas, et Covid-19ga hospitaliseeritud vaktsineerimata patsientide keskmine vanus oli 59 ja umbes 56 protsendil esines kolm või enam haigusseisundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles