Kadai: kõrge vaktsineeritusprotsent ei peaks olema eesmärk omaette

PM Tervis
Copy
Õiguskantslerit terviseala küsimustes nõustav Martin Kadai nentis, et Covid ei pruugigi enam kaduda.
Õiguskantslerit terviseala küsimustes nõustav Martin Kadai nentis, et Covid ei pruugigi enam kaduda. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Endise terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja ja nüüd õiguskantslerit terviseala küsimustes nõustava Martin Kadai sõnul ei peaks iga hinna eest taga ajama vaktsineeritute suurt arvu. Märksa olulisem on tema sõnul jälgida, et riskigrupid saaks vaktsineeritud, vahendab ERR.

Kuna teatud elanikkonna gruppides, eelkõige vanemaealiste seas on nakatumisel tõsisemad tagajärjed, omab suuremat mõju see, kui suudetakse ära vaktsineerida enamus riskigrupist, rääkis Kadai «Vikerhommikus».

«Ma ei seaks eesmärgiks omaette vaktsineerimise protsenti üles saada,» rõhutas Kadai. «Me võime kõik noored inimesed ära vaktsineerida, aga kui riskigrupp jääb vaktsineerimata, siis me saame täna eeldada, et see haigus ära ei kao, see haigus jõuab riskigrupini varem või hiljem.»

Võimaluse kohta, et Covid-haigus üldse ära kaob, nentis Kadai, et see ei pruugigi juhtuda ja koroonaviirus võib jääda levima nagu hooajalised viirusnakkused, sealhulgas teadaolevalt neli koroonaviirusnakkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles