Valitsus lükkas koroonapiirangute kaotamise Hiiumaal oktoobrisse (4)

BNS
Copy
Vaade Hiiumaa rannikule Kõpu tuletornist.
Vaade Hiiumaa rannikule Kõpu tuletornist. Foto: Margus Ansu

Valitsus lükkas koroonapiirangute kaotamise Hiiumaal oktoobrisse, viidates sellele, et nõutavat vaktsineerituse taset ei ole veel saavutatud, vahendas ERR-i uudisteportaal.

«Valitsus tuleb Hiiumaale erandi kehtestamise korralduse otsustamise juurde siis, kui epidemioloogiline pilt seda kohapeal võimaldab, hinnanguliselt kolme nädala pärast,» ütles valitsuse meedianõunik Kateriin Pajumägi.

«Valitsus saab korralduse heaks kiita, kui Hiiumaal saavutatakse teadusnõukoja poolt soovitatud 70-protsendiline elanikkonna ja 85-protsendiline vanuselise riskirühma täisvaktsineerituse tase,» lisas ta.

Tervisameti andmeil on kogu Hiiumaa elanikkonnast täielikult vaktsineeritud 66,41 protsenti. Vanuselisest riskirühmast on Pajumägi andmeil Hiiumaal vaktsineerimiskuuri lõpetanud 86,6 protsenti inimestest.

«Lisaks vaktsineerituse tasemele jälgib valitsus ka muid koroonaviiruse leviku riski näitajaid, muu hulgas seda, milline on kohapeal nakkuse leviku tase, kas ja kui palju on hospitaliseeritud inimesi ja nii edasi,» ütles Pajumägi.

Peaminister Kaja Kallas tegi juba 13. septembril ettepaneku, et Hiiumaal võiks kaaluda koroonapiirangute lõpetamist.

Valitsuse teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles neljapäeval ERR-ile, et piirangute lõpetamine Hiiumaal on valitsuse pädevuses.

«Seda ilmselt peab valitsuse käest küsima. Teadusnõukoda leidis, et kui Hiiumaa on saavutanud 70 protsendi elanikkonna täisvaktsineerituse, mida neil eelmisel nädalal veel ei olnud, aga nad ei ole sellest väga kaugel, siis teadusnõukoda leidis, et võiks kõik piirangud ära kaduda. Aga eks loomulikult on ka kohaliku omavalitsuse ja kohaliku kogukonnaga kokkulepe. Meie anname ainult soovitusi,» rääkis Lutsar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles