Huvi kolmanda vaktsiinidoosi vastu on üle Eesti ebaühtlane

BNS
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Mailiis Ollino

Oktoobrikuu jooksul saab 48 000 sihtrühma kuulujat võimaluse kolmanda Covid-19 vaktsiinidoosi saamiseks, huvi kolmanda doosi vastu on Eestis esialgu ebaühtlane, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Perearst Le Vallikivi sõnul on praegu esimese Covid-19 vaktsiinidoosi huvilisi keeruline leida. Samas huvi kolmanda doosi vastu on tema sõnul väga suur. Samas näiteks Räpina perearstikeskuse perearsti Anne Kaldoja sõnul süstitakse nende perearstikeskuses praegu eelkõige esimest ja teist vaktsiinidoosi. Huvi kolmanda doosi vastu on siiani olnud pigem madal.

Samuti on perearstikeskuseid, mis ei ole kolmanda doosi süstimist veel alustanud. Statistikat, palju selliseid perearstikeskuseid Eestis on, haigekassal ei ole.

Samuti ei olnud haigekassa valmis avaldama, kui palju perearstikeskuseid koroonavaktsiine praegu teeb. Vallikivi sõnul on viimane info vaktsiine tegevatest perearstidest 27. septembri seisuga.

Tervise- ja tööministri Tanel Kiige sõnul saab oktoobrikuu jooksul võimaluse kolmanda vaktsiinidoosi tegemiseks 48 000 inimest. Neljapäevase seisuga on kolmandaid doose tehtud ligi 5000.

Kiige sõnul peaks alates detsembrist suurenema tõhustusdoosi saajate ring. Nii peaks laialdasem kolmanda doosiga vaktsineerimine toimuma talvel ja kevade alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles