LOPSAKAS ILU ⟩ Kui sul on rinda, puusa ja tagumikku, siis loomulikult löö kõik letti! (1)

Kaire Vilgats Foto: Kristina Herodes
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Kaalukamad kaunitarid ei pea endale riietuses mitte midagi keelama. Rõhuta oma keha ja tunne sellest rõõmu! Kogenud stilist Kenneth Bärlin annab nõu, kuidas.

Lugu ilmus 16.10.2021. Äsja jõudis kinno ülinaljakas «Suvitajad» - Kaire Vilgatsi mängitud Sofi Veski annab seal head eeskuju suurtele naistele.

Kenneth Bärlini (pildil) arvamust tasub kuulata – eksimatu maitsega mees on 18 aastat stilistina töötanud. Äsja korraldas ta tõelise kostüümidraama komöödiafilmi «Suvitajad» võtteplatsil. Nii palju glamuuri ja bravuuri näeb haruharva ühe hoovi peal koos. Ja mis kõige parem, Kennethi komplektid näitavad: rohkem ilu on selge eelis!

Loe ka seda: 5 tõelist põhjust, miks me ikka ja jälle üle sööme

Stilist Kenneth Bärlin FOTO:
Stilist Kenneth Bärlin FOTO: Foto: Erakogu

Miks paljud naised usuvad, et väike suurusnumber on eelis?

See on täielik müstika! Mul juhtus üks reaalne lugu ajal, kui ma töötasin veel Ivo Nikkolo poes. Tuli klient, silma järgi number 42. Tema aga teatab: «Ei! Ma olen 38.» Tõingi talle siis soovitud numbri püksid. Ta läks kabiini, sikutas püksid jalga ning tõmbas uhkelt kardina eest. Pani võidukalt käed puusa. «Palun!» Aga selsamal hetkel lendas see püksinööp eest ning mulle perfektse kaarega silma. See oli nagu filmis...

Naistel on kiusatus tirida selga võimalikult väike number, et paista saledam. Tegelikult on vastupidi – võta number suurem ja kohe paistad sale. Olen mitu korda mõelnud, et minu meelest võiksid suurused olla mitte rõivaste sees, vaid kassa juures. Ise otsustad, mis numbrit soovid, ning õmbleme sisse. Kui see annab kellelegi enesekindlust juurde, siis palun!

Loe ka seda! Nördinud eestlanna: uskumatu, et mu mees sõbrapäeval nii tegi 

Stilist Kenneth Bärlin: «Mõtlesin – ma pole elu sees Kairet näinud blondina, kontsadel, liibuvas kostüümis. Loodan, et see on julgustuseks kõigi täidlase kehatüübi omanikele.»
Stilist Kenneth Bärlin: «Mõtlesin – ma pole elu sees Kairet näinud blondina, kontsadel, liibuvas kostüümis. Loodan, et see on julgustuseks kõigi täidlase kehatüübi omanikele.» Foto: Kristina Herodes

Filmis «Suvitajad» tegid sa Kaire Vilgatsist tõelise suurte naiste eeskuju, kes julgeb särada ja silma paista. Puust ja punaseks, et suured kaunitarid saavad kõike kanda.

Absoluutselt! Näiteks valge, mille puhul arvatakse, et see teeb suuremaks. Ei tee, kui see hästi istub! Suur naine peabki olema jõuline, julge, särav ja suure looga. Suurim vale on arvata, et ainult 36 suuruses inimesed on ilusad. Ei! Ilusad on kõik inimesed.

Mõtlesin: ma pole elu sees Kairet näinud blondina, kontsadel, liibuvas kostüümis. Loodan, et see on julgustuseks kõigile täidlase kehatüübi omanikele. Kui sa oled külluslikum, võid ikkagi kanda kõiki värve ja lõikeid, mida hing ihaldab.

Kairega oli hästi tore koostöö, ta üllatus ka ise. Ütles, et pole kunagi varem end niimoodi riidesse pannud. Kuid talle meeldis väga!

Loe ka seda! ARVUSTUS | Kuus põhjust, miks «Suvitajaid» vaatama minna

««Suvitajaid» riietada oli mulle suur au,» ütleb Kenneth Bärlin. «Kindlasti tuleb uuest filmist ka omajagu kostüümihuumorit!»
««Suvitajaid» riietada oli mulle suur au,» ütleb Kenneth Bärlin. «Kindlasti tuleb uuest filmist ka omajagu kostüümihuumorit!» Foto: Robert Lang

Väga põnevad olid ka saleda kaunitari Kristel Ellingu kostüümid. Näiteks valge pitsist jumpsuit, mille analoog Malta eurolaulja Ira Losco 2002. aastal teisele kohale lennutas.

Kujutasin ette kaunitari lumivalges pitsis kusagil mullasel aiamaal, lauda vahel. See valge kuidagi hüppas nii õigesse asendisse.

Sohvia tuleb lumivalge jumpsuit’iga jaanipäevale – hullemini ei ole enam võimalik maapeole tulla! Ukerdab oma ussinahksete rihmikutega siin lammaste vahel. Ei tasu valget karta, ilus puhas värv.

««Suvitajaid» riietada oli mulle suur au,» ütleb Kenneth Bärlin. «Kindlasti tuleb uuest filmist ka omajagu kostüümihuumorit!»

Robert Lang

Kui erinev on riietada saledat või volüümikat naist?

Trumpe on suurel naisel minu meelest rohkemgi! Kaire puhul kõik, mida oli võimalik rõhutada, sai välja toodud. Kristelit proovisin paljastada. Piitspeenike piht ja Tirooli pluus – kõik on mängu pandud, et peremeest võrgutada.

Kaire puhul aga näidata kõike seda ilusat, mida on antud. Kui sul on rinda, puusa ja tagumikku, siis miks seda peita? Loomulikult löö kõik letti. Minu meelest võiks naised oma kehatüüpi igal juhul rõhutada.

Kui sul on kaalu rohkem kui sõbrannal, siis tee nii!

  • Kurvid on turmp - neid tasub alati rõhutada. Kui sul on uhke büst, siis näita seda julgelt, kui lopsakad tagapaled, siis eksponeeri ka neid.
  • Talje illusiooni on lihtne tekitada kui sätid midagi avaramat õlale või puusale. Markeeri peene vööga, aga mitte kunagi ära kanna pigistavat vööd!
  • Igaüks teab, et tume teeb saledamaks, aga keda see huvitab? Suured mustrid, rõõmsad värvid, valge - naudi on luksuslikke mõõtmeid täiel rinnal.
  • Unusta ära riided, mis teevad «mutiks» - boolerojakk, õlasallid, arusaamatud pusad. Ükski rõivas ei kaunista, kui sa peidad oma figuuri.

Ma ei ole siiamaani täpselt aru saanud, miks kantakse boolerot. Ütlen täiesti sirgelt: see totakas lühike jakk on täielik mutistumine! Samasse täditabelisse lähevad igasugu õlasallid.

Tulla teatrisse või kohvikusse, sallikene õlal, sest et käed on paksud. Ole sa korpulentsem või kõhnem, kõige tähtsam on tunda ennast oma kestas hästi. Vaata hommikul peeglisse ja mine tööle rõõmuga. Mitte nii, et lähed kätega, mis on sul enda meelest valed küljes. Neid ei saa ära vahetada! Ükski rõivas ei kaunista, kui sa mõttes peidad oma figuuri.

Valge pits lauda taga on tõeliselt ootamatu valik.
Valge pits lauda taga on tõeliselt ootamatu valik. Foto: Robert Lang

Bikiine kandes on väga paljud oma keha suhtes ebakindlad, mida neile soovitad?

Ei ole midagi karta. Igal kehal on oma võlu! Kui bikiinid selga paned, edastab see teistele sõnumi – vaata, ta kannab oma keha nii julgelt, järelikult on tal hea keha! Ei ole vaja ennast ära peita ega kokku pressida. Julgus on õnnestumise võti.

Keha nimel pole vaja ohvreid tuua, ennast puruks treenida või näljutada. Kui on koogiisu, siis tuleb süüa! Kui naisest on näha, et ta armastab oma keha, siis ka kõik teised imetlevad seda. Kui sa saad enda kehaga hästi läbi, siis ei ole vahet, mida sa sinna külge monteerid – see on lego, millega mängida, lihtsalt ole ise õnnelik!

Külluslikult kaunis Kaire Vilgats. FOTO:
Külluslikult kaunis Kaire Vilgats. FOTO: Foto: Kristina Herodes
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles