Kas kaubanduskeskuse apteegis peab kandma maski?

Kadri Tammepuu
, Postimehe ajakirjanik
Copy
Maskides inimesed kaubanduskeskuses.
Maskides inimesed kaubanduskeskuses. Foto: Remo Tõnismäe

«Kui Covid-viirus praegu igal pool kõvasti ründab, siis miks ei kanna apteeker maski, kuigi apteegis käib palju haigeid,» imestas 82-aastane Anne (nimi toimetusele teada), kes on harjunud käima Tallinna Magistrali keskuse Euroapteegis. «Ostjad on seal maskiga, aga müüjad mitte kunagi.»

Terviseameti avalike suhete juht Imre Kaas möönis, et otsest maski kandmise nõuet praegu apteekritel pole. «Apteegid on eraettevõtted, kus tuleb teha riskianalüüs ja ette näha meetmed, kuidas viiruse levikut tõkestada.» Üks võimalus selleks on vaktsineerimine. «Kui töötaja on vaktsineeritud, siis põhimõtteliselt võib ka jõuda seisukohani, et maski kandma ei pea,» nentis Kaas.

Proua Anne on samuti Covid-19 vastu vaktsineeritud, aga tunneb end ebamugavalt, kui peab avariiulitega müügikohas maskita proviisoriga lähestikku seistes teda pikalt kuulama, et aru saada, kuidas rohtu võtta. Maski puudumise kohta pole ta aga apteegist siiani selget vastust saanud. «Viimati töötaja vaid noogutas selle märgiks, et neil on kõik hästi,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles