Pikima Covid-19 juhtumi korral kestis nakkus vähemalt 335 päeva

PM Tervis
Copy
Koroonaviirus rakku sisenemas.
Koroonaviirus rakku sisenemas. Foto: Shutterstock

Seni kõige pikem dokumenteeritud Covid-19 juhtum esines vähi seljatanud 47-aastasel naisel, kes kandis koroonaviirust vähemalt 335 päeva, teatati uues uuringus.

Pärast kümmet kuud, mil naisel esines kergeid Covidi sümptomeid või üldse mitte, leidsid arstid, et tema test koroonaviiruse suhtes on endiselt positiivne, öeldi uuringus. Tulemused avaldati selle kuu alguses MedRxivi portaalis eeltrükina.

Patsient, kelle nime ei ole nimetatud, viidi esmakordselt Covid-19 tõttu USAs Marylandi osariigis haiglasse 2020. aasta kevadel, vahendas Science News.

Naisel oli tekkinud immuunpuudulikkus pärast edukat verevähi ravi kolm aastat tagasi.

Pärast edukana näivat haiglaravi arvasid arstid, et proovid on valepositiivsed ja tuvastavad surnud viiruse osakesi, kuid kui tänavu märtsis naise viiruskoormus taas tõusis, järjestasid arstid selle genoomi. Nad leidsid, et see oli väga sarnane koroonaviirusega, mida ta kandis kümme kuud varem, ja erineb üldpopulatsioonis ringlevatest tüvedest.

Naine sai ravi ja nakkus suudeti kõrvaldada aprillis, 335 päeva pärast esimest testi, teatati uuringus. Praeguseks on ta andnud mitu negatiivset Covid-19 testi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles