Mida teha, kui pere on vaktsineerimise küsimuses tülli pööranud? (5)

Elina Kivinukk
, psühholoog
Copy
Tavaliselt vaktsineerimine kulgeb kõrvalnähtudeta, kui osad inimesed kardavad seda ühel või teisel põhjusel.
Tavaliselt vaktsineerimine kulgeb kõrvalnähtudeta, kui osad inimesed kardavad seda ühel või teisel põhjusel. Foto: Mailiis Ollino

Üks pereliige kardab vaktsineerimist, tema otsus ja usk udujuttudesse põhjustavad teistes palju pahameelt ja tihti tõuseb tüli. See on pere jaoks väga keeruline olukord, ei söanda temaga enam ka kokku puutuda. Me ikka väga tahaks, et ta vaktsineeriks. Ka tema enda pärast, ei soovi ta ju haiglasse sattumist. Kuidas sellest olukorrast välja tulla?

Kahtlemata on see praegusel ajal ülioluline, paraku ka ülitundlik teema. Ma ei soovi siin väljendada arvamust ühe seisukoha poolt või vastu, vaid pigem vaadata üldisemalt olukorda, kus peres on oluliste küsimuste üle eriarvamused: kas elada maal või linnas, kas võtta lemmikloom, kas rahaliselt panustada remonti või ühisesse puhkusesse.

Mõistan, et need on keerulised arutelud, eriti kui peres pole varem kujunenud head tava, kuidas eriarvamustest rääkida. Kui varem on sel alal kogemusi olnud, siis ehk tasub ka mõelda selle peale, mis varasemates vaidlustes ja vestlustes on aidanud. Ehk just nendest headest kogemustest saab võtta kaasa meelespidamist tulevastesse olukordadesse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles