WHO soovitab üle 60-aastastel ja põduratel reisimise edasi lükata (2)

Copy
Esialgse teabe kohaselt on Omikron senistest koroonaviiruse tüvedest nakkavam.
Esialgse teabe kohaselt on Omikron senistest koroonaviiruse tüvedest nakkavam. Foto: Shutterstock

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) ütles teisipäeval koroonaviiruse omikronvariandiga seotud reisinõuannetes, et inimestel, kel on soodumus raske Covid-19 haiguse tekkeks, sealhulgas üle 60-aastastel, tuleks soovitada reisimist edasi lükata.

«Inimestel, kes tunnevad end halvasti või kel on oht haigestuda raskesse Covid-19 haigusesse ja surra, sealhulgas 60-aastased või vanemad või kaasuvate haigustega (näiteks südamehaigused, vähk ja diabeet), tuleks soovitada reisimist edasi lükata,» ütles WHO reisinõuandes omikroni kohta.

WHO märkis ka teisipäeval pärast kümnete riikide reisipiiranguid, et üldine reisikeeld ei takista muret tekitava koroonaviiruse variandi levikut.

«Reisimise lauskeelud ei takista rahvusvahelist levikut ning panevad raske koorma eludele ja elatisele. Lisaks võivad need pandeemia ajal negatiivselt mõjutada üleilmseid tervisealaseid jõupingutusi, takistades riike epidemioloogilisi ja sekveneerimisandmeid teatamast ja jagamast,» seisab WHO omikrontüvega seotud reisinõuannetes.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles