Soomes leidis kinnitust teine omikrontüve juhtum

Copy
Koroonatesti analüüsimine.
Koroonatesti analüüsimine. Foto: Kristjan Teedema

Soome teine omikrontüve nakkusjuhtum leidis reedel Päris-Soome maakonnas kinnitust.

Päris-Soome ravipiirkonna nakkushaiguste ülemarst Esa Rintala ütles STT-le, et piirkonnas leidis kinnitust üks omikroni nakkusjuht.

Neljapäeva õhtul teatas sellest ajaleht Turun Sanomat ning reedel kinnitas Soome rahvusringhääling Yle.

Rintala sõnul on nakatunul leebed sümptomid ning ta ei vaja haiglaravi. Kõik nakatunu lähikontaktsed on testitud ja saadetud karantiini.

Päris-Soome ravipiirkond teatas eile, et piirkonnas on arvatavalt kaks omikrontüve juhtu, mis on tulnud Rootsist. Rintala sõnul saab teise nakatunu osas kinnituse reedel.

Rintala ütles, et mõlema nakatunu puhul on ka lähikontaktseid, kellel on tuvastatud koroonaviirus. Rintala sõnul on tõenäoline, et ka need on omikronist põhjustatud nakkusjuhud, kuid kinnituse saamine võtab veel mõne päeva.

Soome terviseamet (THL) teatas neljapäeval, et ühel Covid-19 nakatunul tuvastati omikrontüvi. Helsingi- ja Uusimaa ravipiirkonna teatel on nakatunud üks Helsingi elanik ja tema sümptomid on leebed.

THL-i teatel naases nakatunu Rootsist. Ka teistel samasse seltskonda kuulunud isikutel tuvastati koroonaviirus, kuid neljapäeval polnud veel kinnitust selles osas, kas tegemist on omikrontüvega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles