Hiina esimene koroonaravi sai erakorralise kasutusloa

Copy
Koroonaviirus ja antikehad. Illustratsioon.
Koroonaviirus ja antikehad. Illustratsioon. Foto: Shutterstock

Hiina ravimiamet andis erakorralise kasutusloa esimesele kodumaisele koroonaravile, mis kliiniliste katsete põhjal vähendab oluliselt riskipatsientide haiglaravi vajadust ja surmajuhtumeid.

Üle maailma on kasutusloa saanud juba mitu ravimit, mis on mõeldud eeskätt riskipatsientide Covid-19 mõju leevendamiseks.

Hiina koroonavaktsiinide efektiivsus on viimase aja uuringutes osutunud väiksemaks kui välismaistel, seetõttu ollakse eriti huvitatud tõhusatest kodumaistest ravimitest.

Hiina riiklik meditsiinitoodete administratsioon teatas kolmapäeval, et andis erakorralise kasutusloa monoklonaalseid antikehi sisaldavale ravimile. Monoklonaalsed antikehad on valgud, mis seonduvad koroonaviirusega ja vähendavad selle võimet siseneda inimese rakkudesse.

Raviks kombineeritakse kahte ravimit, mida tuleb patsiendile süstida. Seda võib kasutada teatud juhtudel, kus patsiendil on oht raskema haiguse tekkeks, ütles ravimiamet.

Ravi töötati välja Tsinghua ülikooli, Shenzheni Kolmanda Rahvahaigla ja ettevõtte Brii Biosciences koostöös.

Katsete põhjal vähendab kombineeritud ravi patsiendi haiglasse sattumise ja surmaohtu 80 protsendi võrra, ütles Tsinghua ülikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles