Iisrael alustab neljanda vaktsiinidoosi süstimist (6)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Shutterstock

Iisrael alustab koroonaviiruse vaktsiini neljanda annuse süstimist – selle saavad koheselt 60-aastased ja vanemad, meditsiinitöötajad ja pärsitud immuunsüsteemiga inimesed, teatas peaministri kantselei teisipäeval riigi koroonaviiruse ekspertide paneeli soovituse põhjal.

Neljanda annuse saamise tingimustele vastavad isikud võivad selle saada, kui kolmandast annusest on möödunud vähemalt neli kuud, vahendab CNN. Iisraelis on peaaegu kõik vaktsineeritud kodanikud saanud Pfizeri/BioNTechi vaktsiini.

Üks ekspertrühma liikmetest ütles teisipäeva õhtul Iisraeli raadiole, et otsus soovitada neljandat annust ei olnud lihtne.

«Meil ei ole veel andmeid immuunsuse taseme kohta, nagu meil oli siis, kui otsustasime kolmanda annuse kasuks, kuid teisest küljest on mujal maailmas tõesti hirmutavaid andmeid,» ütles professor Galia Rahav.

«Kui te sellises olukorras kohe ei tegutse, jääte rongist maha,» lisas ta.

Iisraeli peaminister Naftali Bennett tervitas soovitust ja julgustas kodanikke vaktsineerima nii kiiresti kui võimalik.

«Imeline uudis, ärge raisake aega – minge end vaktsineerima,» ütles ta teisipäevases avalduses.

Bennett kiitis ka Iisraeli senisi pingutusi viirusega võitlemisel, öeldes, et riik on jätkuvalt «pandeemiaga toimetulemisel ülemaailmsetes jõupingutustes esirinnas».

«Iisraeli kodanikud said esimestena maailmas Covid-19 vaktsiini kolmanda doosi ja jätkame teerajajana ka neljanda doosiga,» ütles ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles